Πέρασαν δυό χρόνια, επιτρέπεται το κυνήγι στα καμένα

Γράφει ο Τάσος Κάβουρας

Σε απόσταση ενός χιλιομέτρου 5 αυτοκίνητα με πινακίδες Αττικής είχαν ακροβολισθεί και με πλήρη εξάρτιση και οπλισμό περίπου 10 άτομα πανέτοιμα παρακολουθούσαν κάθε ύποπτη κίνηση. Άκουσα 8 πυροβολισμούς από 4 διαφορετικά όπλα. Σκέφτηκα το αυτονόητο. Οι 3 πρώτοι μάλλον αποδείχτηκαν ατζαμήδες. Ο τέταρτος όμως πρέπει τώρα να καμαρώνει και να επιδεικνύει το θήραμά του. Να ξέφυγε, αποκλείεται. Περιοχή …τα καμένα, στην Αρκαδία. Πριν τρεις μήνες καμάρωνα πουλιά και λαγούς που ήσαν σε κοινή θέα από τον δρόμο. Βλέπεται δεν πρόλαβε να αναγεννηθεί η γη ούτε να κρύψει τα πρώτα μικρά ζώα και πουλιά του δάσους που άρχισαν να επισκέπτονται τη περιοχή.
Οι υπουργικές αποφάσεις σαφέστατες. Πέρασαν δύο χρόνια, άρα επιτρέπεται το κυνήγι στα καμένα.
Πρόταση πρώτη : Να αναρτηθεί χάρτης σε όλους τους κυνηγετικούς συλλόγους με τις περιοχές των καμένων του 2007 με την επισήμανση ότι προσφέρονται οι κυνηγετικές ζώνες και για ατζαμήδες καθόσον τα θηράματα βρίσκονται σε κοινή θέα. Πρόταση δεύτερη : να μην υιοθετήσουμε τους .........
τεμπέλικους ρυθμούς επανόδου της φύσης σε φυσιολογικά επίπεδα. Δυο χρόνια και πολλά είναι. Ότι πρόλαβε, πρόλαβε. Και πέντε να γίνουν τα χρόνια πάλι σε νηπιακή κατάσταση θα βρίσκεται η φύση. Ας τη βαπτίσουμε …τουριστική βιομηχανία, τα κουμπούρια μας και στον πόλεμο. Ούτε πουλί πετούμενο να μην μείνει (τώρα στα εύκολα).
Πρόταση τρίτη : να υποδεχτούμε ανεμπόδιστα την πράσινη ανάπτυξη, το …μέλλον μας, και προπάντων όπως αυτή λογιστικά αποτιμάται στην δύσκολη παγκόσμια οικονομική συγκυρία. Αυτοί που αποφασίζουν ξέρουν περισσότερα. Έχουν τεχνογνωσία και στρατηγικούς σχεδιασμούς. Συνυπολογίζουν τα οικονομικά οφέλη, την άθληση σωματική και ψυχική μέσα στη φύση, την ανάδειξη των ικανοτήτων και δεξιοτήτων, την άλλου τύπου αισθητική και διασκέδαση, και δεν υποτιμούν τη νοημοσύνη μας.
Πρόταση τέταρτη : ο αγρότης της περιοχής που την προηγούμενη Κυριακή με το τρακτέρ του απεγκλώβησε 15 αυτοκίνητα κυνηγών που είχαν κολλήσει σε μια δύσβατη αγροτική περιοχή, και πήρε 10 ευρώ από τον καθένα να κληθεί στην τοπική ΔΟΥ για συμπληρωματική δήλωση φορολογίας.