Νιώτης: "Το Ρεσάλτο είναι ένα ανοιχτό πολιτιστικό καφενείο, όχι γιάφκα"


"Το ‘Ρεσάλτο’ είναι ένα πολιτικό και πολιτιστικό αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο και όχι μια κλειστή γιάφκα όπου παρασκευάζεται παράνομο εκρηκτικό υλικό" είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Α' αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης, σχολιάζοντας την σύλληψη των δύο παιδιών του στο εν λόγω στέκι, ενώ τόνισε ότι "θα περάσει μαζί τους αυτή τη δοκιμασία" δεσμευόμενος να μην χρησιμοποιήσει την πολιτική του ιδιότητα προκειμένου τα παιδιά του να τύχουν ξεχωριστής, διακριτικής μεταχείρισης.
"Το σημαντικό είναι» είπε «ότι συνελήφθησαν 22 άτομα και ότι κάποιοι κατηγορούνται για δύο κακουργήματα (σ.σ.: της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της κατοχής εκρηκτικού υλικού)" είπε.

Ο κ. Νιώτης δήλωσε επίσης ότι σέβεται την προσπάθεια που γίνεται τόσο από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτης όσο και από την αστυνομία για την καταστολή των βίαιων επεισοδίων.

Τα παιδιά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – η 30χρονη κόρη του η οποία είναι δικηγόρος και ο 28χρονος γιος του μεταπτυχιακός φοιτητής στην Πάτρα – κρατούνται από το ............
βράδυ του περασμένου Σαββάτου (5/12), καθώς ήταν μεταξύ των 22 συλληφθέντων στο αντιεξουσιαστικό στέκι "Ρεσάλτο" του Κερατσινίου.

Στο στέκι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 200 κενά μπουκάλια, 2 σφυριά, 3 βαριοπούλες, 2 καλέμια, 2 μπιτόνια εύφλεκτο υγρό, 7 κοντάρια, 3 κράνη, 13 αντιασφυξιογόνες μάσκες, χειροβομβίδα κρότου-λάμψης και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Εναντίον των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, ενώ κατηγορούνται επίσης και για τέσσερα πλημμελήματα.

Τα παιδιά του κ. Νιώτη κρίθηκαν κρατούμενοι και τη Δευτέρα οδηγούνται - μαζί με τους άλλους 20 - στην Εισαγγελία Πειραιά.