ΟΔΗΓΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ

ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ
ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ

Τα μαντάτα που βασίζονται στις στατιστικές οδικών ατυχημάτων είναι πλάκα νεκροταφείου με χαραγμένους αριθμούς και οι δρόμοι μας, αν έμπαιναν σταυροί σε όσα σημεία σκοτώνονται οι συνάνθρωποι μας, θα είχαμε ένα απέραντο οδικό εθνικό νεκροταφείο. Τα στατιστικά θανάτου είναι τα παρακάτω:

1. 2,5 εκατομμύρια Έλληνες δεν θα γεννηθούν μέχρι το 2040.

2. Οι νεκροί πάνω από 1500 κάθε χρόνο.

3. Οι μόνιμα ανάπηροι πάνω από 300 ετησίως με κόστος 2 δις ευρώ.

4. Μεταξύ των ηλικιών 18 έως και 44 ετών, που χαρακτηρίζονται ως αναπαραγωγικές και παραγωγικές ηλικίες τα τροχαία είναι η ΠΡΩΤΗ ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ.

5. Στο αστικό οδικό δίκτυο μόνο 72% των οδηγών χρησιμοποιεί ζώνη ασφαλείας, οι συνοδηγοί κατά 68%, ενώ οι επιβάτες στο πίσω κάθισμα μόνο κατά 19%, δηλαδή 1 στους 5 επιβάτες.

6. Οι 3 στους 10 άντρες και γυναίκες μοτοσυκλετιστές που κυκλοφορύν στις αστικές περιοχές δεν φορούν κράνος.

7. Τα 2 στα 3 θανατηφόρα τροχαία συμβαίνουν σε αστικές περιοχές, ενώ και ο αριθμός των θυμάτων πεζών είναι ανεπίτρεπτα μεγάλος.

8. Τα αιματηρότερα σημεία των εθνικών οδών είναι: Το πέταλο του Κορινθιακού- βόρειος άξονας Πατρών Κορίνθου- και τα εθνικό οδικό δίκτυο Κρήτης, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Μακεδονίας, Ηπείρου κλπ.

9. Σε πανευρωπαϊκή έρευνα που έγινε με συμμετοχή 12 χωρών, οι Έλληνες είναι πρώτοι σε επιθετική συμπεριφορά: βρισιές και χειρονομίες, αναβόσβημα των φώτων, απόπειρες σωματικής επίθεσης, κοντραρίσματα κλπ.

10. Οι μαθητές αντιμετωπίζουν προβλήματα στην πορεία τους προς και από το σχολείο: πεζοδρόμια κατεστραμμένα, φθαρμένες διαβάσεις πεζών, παράνομη κατάληψη πεζοδρομίων από οχήματα, σκουπίδια επί των πεζοδρομίων, και κατεστραμμένες πινακίδες.

Η ευχή μας για Μη Χειρότερα είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε. Όλοι είμαστε υποψήφια θύματα, εφόσον συνεχιστεί αυτός ο εμφύλιος πόλεμος της ασφάλτου. Μια ολόκληρη γενοκτονία.