Ιδιώνυμο να χαρακτηριστεί η κουκούλα στη Φοροδιαφυγή

Γράφει ο Λεωνίδας Ορφανουδάκης

Η ΜΕΓΑΛΗ φοροδιαφυγή και κάθε συνέργεια σε αυτήν πρέπει να χαρακτηριστεί άμεσα ιδιώνυμο . Δεν είναι η κουκούλα των Αλέξηδων το πρόβλημα του τόπου η κουκούλα των ΜΕΓΑΛΩΝ φοροφυγάδων είναι αυτή που πρέπει να βγει με άμεση νομοθετική ρύθμιση .

Θυμάμαι ήταν τέτοιες μέρες του 1981 και το ζητούμενο ήταν το ίδιο με σήμερα δηλαδή «η περιστολή της φοροδιαφυγής» . Ο λαός με μια μεγάλη πλειοψηφία (πάνω από 48%) είχε δείξει τότε ότι πίστευε στον Ανδρέα Παπανδρέου και ήθελε την αλλαγή . Ποια αλλαγή όμως επιθυμούσαν ο καθένας χωριστά ; Πως την φανταζόταν ;

Όπως τώρα έτσι και τότε συζητιόταν τα νέα φορολογικά μέτρα στα ΜΜΕ και στις παρέες όπου φυσικά ο ένας στους δύο είχε ψηφίσει ΠΑΣΟΚ . Λοιπόν η ομόφωνα διαπυούμενη άποψη ήταν … ναι ναι να ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ Που@@ιδ@ς τους φόρους τους !

Κανέναν δεν άκουσα τότε να λέει , ναι Τώρα να πληρώσουμε ΟΛΟΙ τους φόρους μας ! Ούτε κανένας από όσο ξέρω δεν άλλαξε την φορολογική συμπεριφορά του . Βέβαια κάμποσοι δυσκολεύτηκαν λύγο στην αρχή και κάποιοι λίγοι έφαγαν μερικές δεκάδες εκατομμύρια δραχμές πρόστιμα μέχρι να βρουν τις νέες διαδρομές τους και να γλυτώσουν ακόμα και τα 8/10 των προστίμων τους .

Όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες , όπως τότε , έτσι και σήμερα , πιστεύουν ότι είναι απαραίτητο να πληρώσουν τους φόρους τους κανονικά ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ πολίτες αλλά οι ίδιοι αναζητούν δικαιολογίες και τρόπους για να μην πληρώσουν τους δικούς τους , αυτο έμαθα πλέον καλά .

Μου είναι όμως δύσκολο να καταλάβω , γιατί ένα κράτος που θέλει να μαζέψει την μεγάλη φοροδιαφυγή , δεν νομοθετεί έτσι ώστε , τουλάχιστον ό καταλαμβανόμενος επ` αυτοφώρω ΜΕΓΑΛΟΣ αρχικά φοροφυγάδας , να πηγαίνει κατευθείαν στη φυλακή . Τώρα ούτε καν το όνομα του δεν ανακοινώνουν , (προστασία των προσωπικών δεδομένων του μας λένε .)

Η ΜΕΓΑΛΗ φοροδιαφυγή και κάθε ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ σε αυτήν πρέπει να χαρακτηριστεί άμεσα ιδιώνυμο . Δεν είναι η κουκούλα του Αλέξη το πρόβλημα του τόπου η κουκούλα των φοροφυγάδων είναι αυτή που πρέπει να βγει με άμεση νομοθετική ρύθμιση .


Υ.Γ

Θα επιθυμούσα ένα σχόλιο σας με μια φράση ή έστω με μια λέξη .