Η Αγία Οικογένεια..

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Όχι πως πολιτικά με κόφτει, αλλά έχω από τα μικράτα μου συνταχθεί στην άποψη πως καμιά πρόκληση δεν θα πρέπει να μένει αναπάντητη γιατί πέφτοντας κάτω κάνει θόρυβο πολύ.. Τούτη την φορά η πρόκληση προέρχεται από την «αγία οικογένεια» Την οικογένεια του Μητσοτακέϊκου η οποία με την θρασυδειλία ενός κουκουλοφόρου ορμά από το παρασκήνιο με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά του πολιτικού προσώπου του συμπατριώτη μου Αντώνη Σαμαρά. «Αποστάτης» βαφτίστηκε από τον εντεταλμένο να συγκεντρώνει τα εναντίον της αγίας οικογένειας πολιτικά πυρά Ντορικό λαγό Βαγγέλη Μεϊμαράκη.



Στο σπίτι όμως του κρεμασμένου δεν μιλούνε για σχοινί. Γιατί ο «νονός» πατήρ ήταν ο πρώτος διδάξας. Αυτός ήταν ο γεννήτορας των γεγονότων του 65 όταν για λόγους ιδιοτελείς γκρέμισε την τότε νομίμως και προσφάτως εκλεγείσα κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου. Τα τσιράκια του έριχνε ως καυσόξυλα στην φωτιά μιας θνησιγενούς πρωθυπουργίας.Τις εφημερίδες που αυτός πολιτικά ήλεγχε κατέκαιε ντάνες ντάνες στην πλατεία Κλαυθμώνος ο λαός.Την αναρχία που αυτός προκάλεσε εκμεταλλεύτηκε ως πρόσχημα η χούντα των συνταγματαρχών. Ίππευσε έτσι του αυχένα μας με τα γνωστά δραματικά αποτελέσματα στην Μεγαλόνησο, την επιτυχία των οποίων οι πεμπτοφαλαγγίτες συνταγματάρχες εξασφάλισαν με την προδοτική απόσυρση του μοναδικού αποτρεπτικού όπλου για την αποτελεσματική υπεράσπισής της. Μια ισχυρότατη μεραρχία. Γι αυτόν τραγούδησε ο αείμνηστος Τσιτσάνης άσπρα μούρα μαύρα μούρα είσαι μια παλιοχαμούρα. Το όνομά του περιφερόταν στα χείλη των Ελλήνων ως «εφιάλτης».



Αλλά και εσχάτως. Αυτός επινόησε το σκάνδαλο Κοσκωτά τον οποίο ο μακαρίτης γαμπρός του αναβάθμισε σε εκδότη. Προηγουμένως ένας άλλος λαγός του, ο Παλαιοκρασάς είχε μετατραπεί σε όχημα μεταφοράς του Κοσκωτά από την Αμερική... Για να τον μετασχηματίσει από κλητήρα σε προύχοντα τραπεζίτη. Το εξαιρετικά μεγάλης κυκλοφορίας περιοδικό ΕΝΑ από κοινού το εξέδιδαν. Μπακογιάννης Κοσκωτάς. Με την συνενοχή του πάτερ φαμίλια έθεσαν τα εκδοτικά αρπακτικά κληρωτίδα μαφιόζικης διανομής στα της Παλλήνης «Πιεστηριακά ιμάτια του Κοσκωτά». (τα τριάντα από τα τριάντα τρία δις δραχμών που ο Κοσκωτάς είχε από την τράπεζά του καταχραστεί, εκεί και σε υπερσύγχρονα μηχανήματα είχαν επενδυθεί. Τα υπόλοιπα είχαν ως λεία διανεμηθεί σε μερικούς αχρείους δημοσιογράφους, δημοφιλέστατους καλλιτέχνες της επιθεώρησης και λοιπά γνωστά λαμόγια.) Από την .........
φωλιά του γραφείου του εξήλθαν τα αυγά του φιδιού. Τύποι ως οι Γρυλάκηδες οι Μαυρίκηδες οι Μαμανέες με την ευγενική του χορηγία δραστηριοποιούνταν στις υποκλοπές των πολιτικών του αντιπάλων. Μάλιστα ως προς τις.. παμπεροειδείς περιγραφές του ενός εξ αυτών εξερράγη ακόμη και ο τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου και φυσικά του Ειδικού Δικαστηρίου. «Πάρτε τον από εδώ» είχε γρυλίσει εκνευρισμένος στην περιγραφή του τρόπου που υποτίθεται ότι ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου παραλάμβανε ως κλεπταποδόχος το προϊόν της ληστείας από την τράπεζα Κρήτης. Λες και δεν υπήρχαν off shore εταιρίες!!! Τον νονό της πολιτικής αφορούσε η φωτογραφική απόδειξη της συνεργασίας του με τους Γερμανούς κατακτητές ανεξαρτήτως του αν για λόγους πολιτικού και οικονομικού εκβιασμού η φωτογραφία απεσύρθη από τον κατήγορό του, γνωστό εκδότη φραγκοφονιά.. Στα Χανιά ωστόσο ξέρουν.. Και ξέρουν καλά.



Και εν κατακλείδι αυτός ήταν που ενώπιον όλου του λαού δήλωσε ασύστολα πως σε δέκα χρόνια ουδείς θα θυμάται τα Σκόπια. Και μόνον εκ τούτου δικαίως ο λαός θα τον θεωρεί εσαεί όνειδος. Και όχι αποκλειστικά της παράταξής του.. Αλλά ολόκληρης της χώρας...



Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet. gr