Επί του ..Χρηματιστηρίου

Ξεκινάμε από σήμερα μια φιλόδοξη προσπάθεια να σας ενημερώνουμε για το Χρηματιστήριο και να σας προτείνουμε έξυπνες ιδέες. Την επιμέλεια θα την έχει ο ANTI-TRADER

Γυρω στις 2.00 ο Γ.Δ. στις 2.708 (+0,26) κινείται ελαφρώς ανοδικά, μεσα όμως στο πνεύμα μιας αβέβαιης ζικ-ζακ κίνησης που δηλωνει αναμονή εξελίξεων.(Το ψηλό της ημέρας στις 2737, το χαμηλό στις 2703).Η κρίση παρά τα μικρά «σημάδια» είναι ακόμη εδώ και κανένας δεν δείχνει να μπορεί να προεξοφλήσει τη συνέχεια .Ειδικά σε μια στιγμή που η ανοδική κίνηση από τις 1500 μονάδες, δείχνει πως έφτασε στα όρια της.(Κρίσιμο τεχνικά το σημείο 2720-2740)
Στο μέτωπο των τραπεζων ΕΤΕ στο 0,1 , ΕΥΡΩΒ στο 0,8 και ΑΛΦΑ στο -4%(κατοχύρωση κερδών μετα την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν λίγο καλύτερα των προσδοκιών).ΔΕΗ στο +1% και ΟΤΕ στο +4% στηρίζουν το ΓΔ.
Στον ΟΛΠ κανένας δεν ανησυχεί παρά την απεργία. Που σημαίνει κινέζοι, ΟΛΠ και ξένοι επενδυτές είναι σίγουροι πως η «αποικιοκρατική» συμφωνία θα εφαρμοστεί(αυτό λέει το ταμπλώ και σήμερα,στο +4% ο ΟΛΠ(!) φλερτάρει με τα ψηλά του)
Στα μικρά και μεσαία «αισιοδοξία»-αναμονή, μετά από αρκετές μέρες αργής πτώσης(πολλοί περιμένουν υπογραφές και άλλες εξελίξεις, υποσχέσεις κλπ.)
Συμβουλή :Δύσκολο να κερδίσει κάποιος σ’ αυτές τις συνθήκες. Τα χέρια μακριά από τηλέφωνα, πληκτρολόγια. Μόνο για τζογαδόρους η έχοντες πρώτης τάξης πληροφόρηση.
Για το Καφενείο
Anti-trader
*Ο κανόνας είναι πάντα πως κερδισμένος στις αγορές είναι αυτός που δεν παίζει.