Κερδίζουν χρόνο οι απεργοί στο λιμάνι



Αδιέξοδο διαρκείας στο λιμάνι του Πειραιά με τους λιμενεργάτες να πραγματοποιούν από σήμερα νέα 48ωρη απεργία, την υπουργό Οικονομίας να διαμηνύει ότι "δεν μπορεί οι λίγοι να θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα των πολιτών" και τους εμπόρους να δηλώνουν ότι έχουν φτάσει σε οριακό σημείο ενόψει των Χριστουγέννων.

Από το πρωί περίπου 400 απεργοί συγκεντρώθηκαν έξω από το Πρωτοδικείο Πειραιά όπου συζητείται η αγωγή που κατέθεσε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ζητώντας να κηρυχθεί η απεργία στο λιμάνι παράνομη και καταχρηστική.

Η πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου έδωσε χρονικό περιθώριο μέχρι τις 8 το βράδυ στις δύο πλευρές προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Η απόφαση του Πρωτοδικείου αναμένεται το αργότερο μέχρι αύριο.

Η υπουργός Οικονομίας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη συναντήθηκε.........
με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εθνικών Μεταφορών και το Σύλλογο Ιδιοκτητών Φορτηγών Ελεύθερης Ζώνης.

"Δεν μπορεί οι λίγοι να θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα των πολλών, ειδικά όταν διασφαλίζονται πλήρως τα δικαιώματά τους", είπε η κα Κατσέλη και πρόσθεσε ότι στόχος του υπουργείου είναι η προώθηση της ανταγωνιστικότητας, "με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και με παράλληλη προστασία των δικαιωμάτων και των εργαζόμενων και των καταναλωτών".

Στο μεταξύ, ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης ανέλαβε και επισήμως καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ και από αύριο Τρίτη αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις με τους απεργούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διάλογος για επικεντρωθεί σε εργασιακά θέματα, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο προγράμματος εθελούσιας εξόδου.