Νέα αυτοκτονία υπαλλήλου της Φρανς Τέλεκομ


Χωρίς τέλος μοιάζει ο εφιάλτης των αυτοκτονιών στην Φρανς Τέλεκομ, καθώς χθες άλλος ένας εργαζόμενος, ο 25ος από τον Φεβρουάριο του 2008, έκοψε το νήμα της ζωής του.

Η είδηση της νέας αυτοκτονίας στους κόλπους του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού έσκασε σαν βόμβα στο Μέγαρο των Ηλυσίων που προσπαθεί, χωρίς απτά αποτελέσματα, να προωθήσει ορισμένες αλλαγές στις μεθόδους που χρησιμοποιεί η διοίκηση της άλλοτε κρατικής εταιρείας για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας και των επιδόσεων των υπαλλήλων της.

Σύζυγος και πατέρας, ο 48χρονος μηχανικός που εργαζόταν στις εγκαταστάσεις της Φρανς Τέλεκομ στο Λανιόν (στην επαρχία Κοτ ντ' Αρμόρ) βρέθηκε κρεμασμένος στο .....
σπίτι του αφήνοντας πίσω του μια επιστολή, η οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του ομίλου, περιείχε μια μεγάλη παράγραφο που απευθυνόταν αποκλειστικά στην εργοδοσία της επιχείρησης.

Οπως επεσήμαναν τα γαλλικά ΜΜΕ, ο αυτόχειρας είχε αναρρωτική άδεια ενός μήνα, ενώ ένα μόλις 24ωρο πριν βάλει τέλος στη ζωή του, ένας 54χρονος συνάδελφός του που εργαζόταν στον τομέα της έρευνας στις εγκαταστάσεις της Μασσαλίας προσπάθησε να απαγχονιστεί, αλλά τον πρόλαβε η πυροσβεστική.

Χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη «άκρως ανησυχητική» και ενώ στις 20 Οκτώβρη έχει προγραμματιστεί νέος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ εργαζομένων και εργοδοσίας γύρω από τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν με στόχο τη «διαχείριση του στρες στον χώρο εργασίας», οι εκπρόσωποι των συνδικάτων ξεκαθάρισαν χθες ότι θεωρούν «απαράδεκτη» την παραμονή του Ντιντιέ Λομπάρ στην προεδρία του ομίλου και ζήτησαν για ακόμα μία φορά άμεσο «πάγωμα» των διαρθρωτικών αλλαγών που προωθούνται από τη διοίκηση.
ΕΘΝΟΣ