Ανάγκη στην Ελπίδα

Γράφει ο Λεωνίδας Ορφανουδάκης

Αγαπητέ καφετζή την προηγουμένη των εκλογών σου είχα στείλει για δημοσίευση ένα κείμενο με τίτλο «Εκλογές 2009 Τι Ψηφίζω Αύριο ;» και μου εξήγησες τους λόγους που δεν μπόρεσες να το αναρτήσεις .

Νομίζω ότι αν το δημοσιεύσεις σήμερα ,δεν θα επηρεάσει βέβαια την ψήφο κανενός όπως απέβλεπα , θα βοηθήσει όμως αυτούς που προσπαθούν να ερμηνεύσουν το απρόσμενο ως προς τα μεγέθη του αποτέλεσμα των εκλογών !

Τα σκάνδαλα , η αλαζονεία και η μέχρι βλακείας υποτίμηση από τους κυβερνώντες της νοημοσύνης του λαού , είχε προκαθορίσει την ήτα της Ν.Δ όχι όμως και μιά θριαμβευτική Νίκη του ΠΑΣΟΚ .

Σε όσο μέρος η σκέψεις μου εκφράζουν τον μέσης νοημοσύνης Έλληνα ψηφοφόρο , θα πώ ότι : Είμαι βέβαιος πως η καθοριστική παράμετρος που όρισε αυτό το αποτέλεσμα , ήταν η ανάγκη του λαού στην ελπίδα . Αυτό και εγώ το ανακάλυψα μόλις σήμερα ξαναδιαβάζοντας το προχθεσινό μου σημείωμα .

«Εκλογές 2009 Τι Ψηφίζω Αύριο ;»

Όλες τις προηγούμενες φορές που έφτανα μπροστά στην κάλπη αυτό που καθόριζε την ψήφο μου δυστυχώς δεν ήταν η ελπίδα για ένα καλλίτερο μέλλον . Με την ελπίδα για ένα καλλίτερο αύριο ψήφισα μόνο τέτοιες μέρες το 1981.

Από τότε και μάλιστα μετά το ..........
1986 έβαλα την ελπίδα μου στο ράφι και ελάχιστες αφορμές είχα να την ξεσκονίσω !

Αντί να πηγαίνω πλέον στην κάλπη με την ελπίδα για ένα καλλίτερο αύριο , όπως ξαναέγραψα πρόσφατα πήγαινα για να αποτρέψω τα χειρότερα που πίστευα και πιστεύω ότι υπηρετεί η συντήρηση . Επιπλέον ανακατεύονταν στη σκέψη μου μνήμες από πράξεις και πολιτικές που με πλήγωσαν και πρόσβαλαν την νοημοσύνη μου όλα τα προηγούμενα χρόνια και έκανα τον ισολογισμό μου .

Το ΠΑΣΟΚ το 2004 και το 2007 το τιμωρήσαμε για τις πράξεις και τις παραλείψεις του . (Το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο δεν το χρησιμοποίησα τυχαία ) .

Για εμένα ιδιαίτερα είχε μετρήσει στην απόφασή μου ότι .

Ο κ Τσοχατζόπουλος με το γάμο του πρόδωσε τους αγώνες μου .

Στο χρηματιστήριο , Πράσινοι Γαλάζιοι και άλλοι παίζοντας το παιχνίδι του μεγάλου κεφαλαίου έφαγαν τις οικονομίες του κόσμου .

Στους αγροτικούς συνεταιρισμούς , Πράσινοι κα Γαλάζιοι μαζί εξανέμισαν τον μόχθο των αγροτών και έσβησαν την ευκαιρία για αγροτική ανάπτυξη του τόπου .

Τέλος το ότι το ρουσφέτι είχε ξαναγίνει θεσμός .

Και ήλθαν ξανά οι άλλοι , οι Γαλάζιοι , (σεμνά και ταπεινά) . Τηλεφωνικές υποκλοπές , λεφτά Ασφαλιστικών ταμείων , Πακιστανοί, Βατοπέδιο , Καμένη Ελλάδα ,Παυλίδης , Βουλγαράκης , Siemens , καρτέλ γάλακτος , καυσίμων , ακτοπλοΐας και αλλού , ατομική και κρατική χρεοκοπία και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός για τα οποία δεν βρέθηκε ποτέ κανένας ένοχος.

Μολονότι έχω πλήρη επίγνωση ότι το καθένα από τα παραπάνω είναι μείζονος σημασίας για την πατρίδα , εγώ θα επανέλθω στο (σεμνά και ταπεινά) και θα σταθώ σαν τελευταίο στον κ Ζαχόπουλο , ίσως από ευαισθησία επειδή έχω σπουδάσει δυό κόρες . Ο πόνος του πατέρα της κ Τσέγκου για ότι ανέχθηκε και ότι υπέστη η κόρη του με σημάδεψε .

Καιρός να ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ οι κύριοι .

Σε όσους ρωτούν για να έλθει ποιος ο Γιωργάκης ; Εγώ ακούω τι του καταμαρτυρούν , θυμάμαι που έλεγαν αλκοολικό τον Ανδρέα Παπανδρέου το 81… (αν δεν ρίξει τα ουισκικάκια του δεν μπορεί να βγει στο μπαλκόνι, έλεγαν) και απαντώ ΝΑΙ για να έλθει ο Γιωργάκης που τους προέκυψε ΓΙΩΡΓΟΣ και ενοχλήθηκαν πολύ πολλοί .

Δεν έχω πολλά χρόνια ζωής άλλωστε και ξαναπήρα από το ράφι την ελπίδα μου για ένα καλλίτερο αύριο για τα παιδιά μου και τον τόπο!!!



Λεωνίδας Ορφανουδάκης