Πλημμύρισε το νοσοκομείο Τρίπολης από τη βροχή

καφετζής2
Αναβλήθηκαν όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία και εάν υπάρχει έκτακτο περιστατικό για χειρουργείο θα διακομιστεί σε άλλο νοσοκομείο της Πελοποννήσου.
Λόγω έργων μόνωσης που εκτελούνται στην ταράτσα του Παναρκαδικού νοσοκομείου Τρίπολης και της βροχής που ακατάπαυστα έπεφτε όλη την νύχτα μπήκαν νερά από την οροφή και δεν λειτουργεί ο 4ος όροφος, αφού τα νερά από την οροφή τρέχουν συνεχώς, έχουν μουσκέψει τα πάντα κι έχουν αποκολληθεί και τμήματα της ψευδοροφής.
Όπως δήλωσε πριν λίγο ο διοικητής του νοσοκομείου Γιάννης Μαρινάκης λόγω των νερών που μπήκαν, δεν λειτουργούν τα χειρουργεία του νοσοκομείου και η αίθουσα τοκετών που βρίσκονται στον 4ο όροφο, και αυτή την ώρα εκτελούνται εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών και την απομάκρυνση των νερών, ενώ ειδοποιήθηκε και η υπηρεσία επίβλεψης του έργου να σπεύσει στο νοσοκομείο.
Αναβλήθηκαν όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία και εάν υπάρχει έκτακτο περιστατικό για χειρουργείο θα διακομιστεί σε άλλο νοσοκομείο της Πελοποννήσου......
Να σημειωθεί ότι νερά μπήκαν και στο ισόγειο του νοσοκομείου στο τμήμα του μικροβιολογικού εργαστηρίου, το οποίο δεν λειτουργεί και οι εργαζόμενοι βγάζουν τα νερά από μέσα.

Τέλος να αναφέρουμε ότι νερά μπήκαν και στο υπόγειο του κτηρίου της σχολής Θετικών Επιστημών του πανεπιστημίου Πελοποννήσου χωρίς να προκληθούν προβλήματα.

Σε δηλώσεις που έκανε η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Διαμάντω Σαραντοπούλου ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και επεσήμανε ότι «και στο παρελθόν είχαμε μικρότερης έκτασης νερά», ζήτησε συγνώμη από τους ασθενείς που σήμερα ταλαιπωρούνται και δεν μπήκαν στο χειρουργείο, ενώ τόνισε ότι δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι γι' αυτό που συμβαίνει.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας και χειρουργός του νοσοκομείου Γιώργος Παπασταματάκης σημείωσε ότι «είναι θλιβερή η κατάσταση σε ένα νοσοκομείο που όδευε για εγκαίνια να παρουσιάζεται πλημμυρισμένο με τεχνολογικό εξοπλισμό, ο οποίος κινδυνεύει να καταστραφεί».

Ο κ. Παπασταματάκης είπε επίσης ότι «εδώ και τέσσερα χρόνια κάνω αγώνα για το νοσοκομείο, είχα προειδοποιήσει γι' αυτά από νωρίς και λυπάμαι που επαληθεύομαι» και πρόσθεσε «πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποδοθούν κάποτε ευθύνες. Το νοσοκομείο πρέπει να αναβαθμιστεί όπως ήταν κάποτε κι όχι να υποβαθμίζεται».