Η ΑΝΝΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

Γράφει το ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ

Μεσογειακός λαός είμαστε, το αίμα μας βράζει, δεν ακούμε τί λέει ο άλλος για να προλάβουμε να πούμε το δικό μας δίκην αυθεντιών, και διαπιστωμένα συχνά πρώτα μιλάμε και μετά σκεφτόμαστε.
Για τους παλαιότερους που παρακολουθούν τα γραπτά μου θα θυμούνται ότι με την κ. Άννα Διαμαντοπούλου έχω διαφωνήσει ως προς τη θέση της αναφορικά με την Αγγλική ως δεύτερη επίσημη γλώσσα. Εδώ είναι και το άρθρο μου που είχε φιλοξενήσει το Ελληνικό Καφενείο: (Διάβασε εδώ)
Ωστόσο την υποστηρίζω στην απόφαση της να ψάξει να βρει χρήματα και να επαναξιολογήσει το πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης. Το πρόγραμμα δεν καταργείται αλλά «Η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (ΠΔΣ) θα ξεκινήσει άμεσα και στις δεδομένες συνθήκες θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να εξασφαλισθούν οι αναγκαίοι πόροι και οι διαδικασίες πρόσληψης να διέπονται από αξιοκρατία και διαφάνεια. Τέλος, στην αδιαφάνεια και το κομματικό κράτος!». Αυτή είναι η δήλωση της κ. Διαμαντοπούλου και καλά θα κάνουμε να την πιστέψουμε γιατί το αντίστοιχο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση δεν σταμάτησε, αλλά συνεχίζεται κανονικότατα, κανείς όμως από όλους τους «ειδήμονες» που κόπτονται για την ΠΔΣ δεν το λέει, αποκρύπτοντας την αλήθεια. Και είναι καλό να εξηγήσουμε τί τρέχει με το ένα πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τί δεν τρέχει με το άλλο της Δευτεροβάθμιας και ειδικά του Λυκείου.
1. Οι εργαζόμενοι καθηγητές σττην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη έχουν να πληρωθούν εδώ και ένα χρόνο. Κανένας δεν τους .......
σκέφτεται αυτούς;. Ε λοιπόν ήρθε ένας υπουργός που ψάχνει να βρει κονδύλια να τους πληρώσει και να βρει μια άκρη με τα κακώς κείμενα ενός φαύλου προγράμματος που οι κολλητοί φέρνουν τους κολλητούς, τους δίνουν ώρες – μερικές φορές όχι με το αζημίωτο- για να παίρνουν μόρια και να διορίζονται στην Εκπαίδευση. Αυτοί που φωνάζουν και τάχα μου κόπτονται για τους φτωχούς και ανήμπορους μαθητές, δεν ρωτάνε τους φτωχούς και άφραγκους καθηγητές των παιδιών αυτών πώς τα βγάζουν πέρα;. Αλήθεια πόσοι μαθητές σε πραγματικούς αριθμούς παρακολουθούν το θνησιγενές αυτό πρόγραμμα;. Μήπως τα κονδύλια του «σπαταλώνται» από τους προισταμένους, διευθυντές λυκείων και τις κλίκες τους, που γράφουν ώρες κεί που δεν γίνονται αλλά πάνε στις τσέπες μη διδασκόντων στο πρόγραμμα ενώ οι διδάσκοντες αποκομίζουν το όφελος και μόνο των μορίων;. Εμείς ρωτάμε;.
2. Γιατί το αντίστοιχο πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχει επιτυχία;. Μήπως επειδή είναι ενταγμένο στο κανονικό ωράριο του σχολείου, οπότε δεν μπορεί να υπάρξει αδιαφάνεια στα οικονομικά του και δεν μπορούν να εμπαιχτούν οι γονείς;. Γιατί δεν μας λένε τίποτε περί αυτού οι διαμαρτυρόμενοι;. Τα καλά και συμφέροντα λοιπόν και γιατί τέτοιος οίστρος για τους φτωχούς μαθητές;. Μήπως γιατί οι τσέπες κάποιων θα έχουν λιγότερα λαμβάνειν μετά την επαναξιολόγηση του προγράμματος;.
3. Θα μας πουν γιατί οι Λυκειάρχες – συντριπτικά μαθηματικοί, φυσικοί, και φιλόλογοι- έχου απαγορέψει σιωπηρά– με την ανοχή των συνδικαλιστών της ΟΛΜΕ- από την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη τους ξενόγλωσσους καθηγητές και ειδικά της Γαλλικής και Γερμανικής φιλολογίας, που μαστίζονται από την ανεργία, αφού υπάρχουν πάρα πολλοί μαθητές που δίνουν σε αυτές τις σχολές και δεν έχουν να πληρώνουν ακριβά φροντιστήρια που εξειδικεύονται στις συγκεκριμένες εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα ειδικά μαθήματα.
Αυτά τα λίγα προς το παρόν μέχρι να μας απαντήσουν με σαφήνεια οι ειδήμονες της αδιαφάνειας και τα γνωστά τρωκτικά του δημοσίου χρήματος στα παραπάνω ερωτήματα. Γιατί η φαυλοκρατία και ο φαρισαισμός έχει περισσέψει στο χώρο της εκπαίδευσης. Και ως γονείς δεν μπορούμε να πληρώνουμε τους τεμπελχανάδες. Φτάνουν τα γκρουπάδικα και τα ιδιάιτερα, απ’ ‘όπου μας τα μασάνε. Αυτοί δεν μπορούν να μιλάνε στο όνομα των φτωχών μαιθητών, τους οποίους εκείνοι έχουν φτάσει στο σημείο της μαθησιακής ανεπάρκειας, επειδή θέλουν να τους τα ακουμπάνε στα ιδιαίτερα.