Η ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΜΑΣ

Γράφει ο Χρήστος Πανταζής

Σε κλίμα δημοκρατικής κατάνυξης έγινε η ορκωμοσία των βουλευτών. Τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης ήρθαν στη βουλή με τα ποδήλατα τους μετά τις περικοπές στα κρατικά αυτοκίνητα. Ο Γ.Παπανδρέου ήταν σαφής: «Mercedes θα δείτε μόνο στη κηδεία σας αφρατόκωλοι!». Εξαίρεση η Άννα Διαμαντοπούλου που κατέφθασε με ανεμόπτερο για να μην αργήσει και ο κ.Βενιζέλος που με εντολή του πρωθυπουργού έβγαλε τη σέλα του ποδηλάτου. Ο κ.Πάγκαλος ένωσε τέσσερα ποδήλατα μαζί σε δύο μπάρες με οξυγονοκόλληση. Ήταν επίσης ο μόνος στον οποίο δεν παραχωρήθηκε κράνος ποδηλάτη καθώς το κρανίο του είναι το ίδιο πράγμα.

Εντός της αίθουσας οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ μόλις εμφανίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος τηρώντας το πρωτόκολλο άρχισαν να φτύνουν τον κόρφο του και να χουφτώνουν τα γεννητικά τους όργανα. Στη συνέχεια αποχώρησαν με τους βουλευτές του ΚΚΕ να πηγαίνουν στο υπόγειο του Περισσού που έχει μετατραπεί σε Μαυσωλείο του Στάλιν. Εκεί δίνουν όρκο τιμής και αφοσίωσης επαναλαμβάνοντας μαγνητοφωνημένο μήνυμα του, προς τον Ζαχαριάδη. Πίσω μένει η Λιάνα Κανέλλη για να «κρατάει τσίλιες». Ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μαζεύονται στην Κουμουνδούρου όπου μετά από παράκληση τους ο Μανώλης Γλέζος διαβάζει το Κομμουνιστικό Μανιφέστο στα ελληνικά, ρώσικα, αλβανικά, πακιστανικά και ινδικά. Αντί όρκων δίνουν υποσχέσεις και κάνουν πορεία προς τις φυλακές Κορυδαλλού.
Στο κοινοβούλιο μένουν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ οι οποίοι σφιχταγκαλιάζουν από ένα Ευαγγέλιο με κολλημένη στην πρόσοψη μια φωτογραφία του Gerard Butler ως Λεωνίδα από την ταινία «300». Ακουμπώντας το πηγούνι τους ευλαβικά στο ιερό βιβλίο σιγομουρμουρίζουν τη ...........
μελωδία από τη Μυθωδία του Βαγγέλη Παπαθανασίου με διασκευασμένους στίχους του Μίκη Θεοδωράκη: «Ήμασταν δυό ήμασταν τρείς γίναμε δεκαπέντε Ψινάκη αν κατέβαινες θα’μασταν ούτε πέντε!». Ύστερα μεταφέρθηκαν στον προφήτη Ηλία για να τον ευχαριστήσουν που διαφώτισε τον ομώνυμο του γνωστό μάνατζερ και τον πρόεδρο τους.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ξεκίνησαν την ορκωμοσία ανασηκώνοντας το δεξί τους χέρι είχαν όμως το αριστερό πίσω από την πλάτη τους με τα δάχτυλα σταυρωμένα. Κατά την αποχώρηση του, τους είδε ο Αλέξης Τσίπρας και ως ζαβολιάρης πιτσιρίκος τους μαρτύρησε στον Ιερώνυμο. Τότε αυτός τους διέταξε να ορκιστούν κρατώντας μεταξύ τους τα χέρια ενωμένα πάνω από τους ώμους για να είναι σίγουρος. Έτσι η Βουλή θύμισε ποντιακή γιορτή.
Στα πλαίσια του αναβαθμισμένου πολιτικού μας πολιτισμού διημείφθησαν οι εξής διάλογοι:
1)
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Τι θες εσύ εδώ ρε κλαδευτήρι! Έγινες και βουλευτής;
ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ: Σε «φούσκωσα» με 11 πρωταθλήματα και έγινες μπαλόνι παλιοβαζέλα!
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Άντε ρε να κάνεις τάκλιν σε κανένα δέντρο ξυλοκόπε! Κηπουρός έπρεπε να γίνεις σαν τον Νικοπολίδη τον Ιούδα.
ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ: Βρέ παρ’τα 33 μου τώρα και μη μιλάς!
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Ρε δε πας να ανεβάσεις τo Ι.Q. του ΛΑΟΣ!
2)
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Πωπω ρε συ Γιώργο τόσο νωπή που ήτανε δεν μπορώ ακόμα να τη χωνέψω!
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Κώστα μου αν ήξερα ότι ήταν τόσο μεγάλη δε θα παντρευόμουνα ποτέ!

3)
ΒΑΪΤΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ: Ρε συ πρόεδρε που είναι ο Ηλίας;
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Άσε μας ρε Βάϊο με τον πόνο μας παίζεις!

4)
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Ρε συ Θόδωρε εμείς δηλαδή είμαστε κυβέρνηση τώρα;
ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Ναι ρε συ Βαγγέλη γιατί;
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Και ‘γω γιατί δεν είμαι Πρωθυπουργός;

5)
ΣΙΟΥΦΑΣ: Ντόρα άσε κάτω το καβάλο του Αντώνη! Και συ ρε Αντώνη πάρε το χέρι σου από το λαιμό της Ντόρας! Δημήτρη μη γελάς ρε ηλίθιε! Χώρισε τους!!! Μα που είναι αυτός ο Ψωμιάδης;
ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Κάνει δηλώσεις στα κανάλια!

Η δημοκρατία στην Ελλάδα είναι αυτό που λέει ο επιθετικός προσδιορισμός της… ΕΛΛΗΝΙΚΗ!