Δεν ξεχνώ

Γράφει ο Σοφός

εν οψει της συναντησης στο μεγαρο μαξιμου για την κριση στον ΟΛΠ να τους θυμισω τις παρακατω δηλωσεις.

ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.

Κοντά στους λιμενεργάτες ο Γ. Παπανδρέου

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος το βράδυ της Τρίτης παρέστη σε συναυλία συμπαράστασης που διοργάνωσαν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας, η Ένωση Λιμενεργατών, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η Νομαρχία και ο Δήμος Πειραιά, κατά της πολιτικής της κυβέρνησης για τα λιμάνια.
Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ εξέφρασε την αντίθεσή του στην κυβερνητική πολιτική την οποία χαρακτήρισε απαράδεκτη, ανεύθυνη, κερδοσκοπική, που βοηθάει τους λίγους κερδοσκόπους και όχι το ευρύτερο συμφέρον του ελληνικού λαού.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει βρει μία πατέντα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, «ό,τι πιο κερδοφόρο, ό,τι πιο προσοδοφόρο, ό,τι πιο .....
.στρατηγικό και δημόσιο, το εκποιεί και μάλιστα, το εκποιεί και αντί πινακίου φακής».
Αναφερόμενος στα σχέδια του κόμματός του είπε ότι αυτό τάσσεται υπέρ της ύπαρξης στενής συνεργασίας του Δημοσίου «σε αυτή την περίπτωση του ΟΛΠ, που έχει όλες τις δυνατότητες για στρατηγική συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα, να μπορεί να συμβάλλει αυτή η συνεργασία στην ανάπτυξη, στην περαιτέρω άντληση κεφαλαίων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε ότι αυτή η ανάπτυξη εξυπηρετείται με το να πουληθεί, να δοθεί σε κάποια «τρίτα χέρια» το λιμάνι του Πειραιά». Ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε ότι η εξέλιξη αυτή θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για τον Πειραιά, για την ανάπτυξη ενός κρίσιμου κλάδου, του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου της χώρας μας, το οποίο όπως είπε, δίνεται ουσιαστικά σε ένα ιδιωτικό μονοπώλιο.
δυο τρία γεγονότα για να ξέρουμε τι μας γίνεται.