Μια Ελλαδα αλλοιωτικη απ΄τις αλλες

Γράφει ο Μπαρμπα-Σίμος

Αγαπητέ μου καφετζή καλή μέρα από την Γεωργία.

Τον τελευταίο καιρό παρακολουθώ τα πολιτικά τεκταινόμενα από τη ΕΡΤ και την TV Βουλή και ομολογώ ότι είναι τόσο εξωπραγματικά και απίστευτα αυτά που βλέπω και ακούω που έχω πεισθεί πλέον ότι ο πραγματικός και σωστός πολιτικος λόγος απουσιάζει εντελώς.

Άκουσα χθες με μεγαλη προσοχή την ομιλία του κ. Καραμανλή και με παραξένεψε το στυλ και το ύφος της. Πραγματικά ηταν ένας λόγος ήπιων τόνων, αβρός, λευκο-βουτυράτος που έδινε την εντύπωση ότι ξαφνικά όλα έγιναν μέλι-γάλα, αν και το μεγαλύτερο μερος του ηταν ένας απολογισμός του Κυβερνητικού του έργου.

Εν πάση περιπτώσει είδα και άκουσα έναν Κ.Καραμανλη που είχε παραμερίσει τις ακρότητες και τα φτηνά ρητορικά σχήματα και είναι προς τιμήν του που παραδεχθηκε την ήττα του, τώρα βέβαια θα μου πει κάποιος ότι μπορούσε να κάνει και διαφορετικα; ίσως ναι ίσως όχι. Μετράνε όμως αυτά που είπε και όχι αυτά που ίσωςθα έπρεπε να πει.

Μια απορία για τους μεγάλους μας πολιτικούς. Μα κανείς τους δεν σκέφτηκε ότι ο κ.Καραμανλης έχει παραιτηθεί από αρχηγός και πρόεδρος της ΝΔ. Το κόμμα έως τον επόμενο μήνα θα εκλέξει νέον πρόεδρο και αρχηγό. Πόσο βέβαιοι είναι ότι ο .......
νέος αρχηγός δεν θα έχει άλλες ιδέες, άλλες αρχές, άλλες θεωρίες και άλλες απόφάσεις για το κόμμα που θα ηγηθεί. Πόσο σίγουροι είναι ότι θα τηρήσει και θα εφαρμόσει αυτά που υποσχέθηκε ο απερχόμενος πρόεδρος και αρχηγός.

Για σκεφτειτο το λιγάκι, μα κανένας τους δεν το σκέφτηκε.

Εις την συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Καρατζαφερης. εμένα μου θύμισε τον Ζηρινοφσκι της Ρωσίας. Ομιλία αλλοπρόσαλλη, με εξαλλοσύνες και πλήρη άγνοια της Προσφάτου Ελληνικής ιστορίας. Τόνιζε συνεχώς την υποστήριξη του κ.Καραμανλη προς τον κ.Γεωργιο Παπανδρέου, γεμάτος εθνικισμό και με πολλές πομφόλυγες, συναμα δε και εναντίον των μεταναστών. Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Καρατζαφερης αφού υπήρξε και δημοσιογράφος, ότι τις δεκαετίες του 40, του 50, του 60, ακόμη και μέχρι τα μισά το 70 ο Μισός Ελληνικός πληθυσμός είχε μεταναστεύσει, στην Γερμανία, στο Βέλγιο, στον Καναδά, στις ΗΠΑ. Καραβιές ολόκληρες μεταφέρανε τα υπερωκεάνια του Χανδρη, το Ολυμπία, το Πατρίς, το βασίλισσα Φρειδερίκη Έλληνες στην Αυστραλία και στην Νέα Ζηλανδία. Εάν αποφασίσουν να επιστρεψουν όσοι έχουν φύγει άλλη μια Ελλάδα και παραπάνω θα δούμε. τότε ηταν καλά, τώρα που γέμισε το στομάχι μας και λίγδωσε το άντερο μας, ήμαστε αυστηροί στη οικονομική μετανάστευση. Ποια Ελληνική οικογένεια δεν έχει έστω και έναν συγγενή σήμερα στο εξωτερικό.

Και είμαστε και υποκριτές, δεν τους θέλουμε αλλά αυτούς χρησιμοποιούν να μαζεψουν τις πατάτες, το βαμβάκι, τον καπνό, τις ελιές, τα σταφύλια, τις φράουλες θυμάστε τι έγινε πέρυσι που τους δέρνανε, επειδή ζήτησαν λίγα Ευρω παραπάνω.

Και βέβαια με μεροκάματα της πείνας και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ας βρεθεί έστω και ένας να μου υποδείξει έναν Έλληνα που εργάζεται σε οποιαδήποτε ξενη χώρα χωρίς ασφάλεια

Αυτούς χρησιμοποιούν επειδή τα δικά μας παιδία ξυπνάνε μετά τις δυο το μεσημέρι που για να ξυπνήσουν εντελώς για να αρχίσει να λειτουργεί ο εγκέφαλος τους θέλουν μια καράφα νες-καφέ και ένα πακέτο τσιγάρα. Και όταν σε κάποιο ρεπορτάζ της ΕΡΤ στην Βέροια συνάντησαν καμία δεκαριά νεαρούς στην πλατειά τους ρωτη σε ο δημοσιογράφος γιατί δεν δουλεύουν αυτοί απάντησαν ότι δεν υπάρχουν δου λειες. Τους είπε γιατί δεν πάτε να μαζέψτε τα βερίκοκα, τα ροδάκινα. Η απάντηση ηταν να πάνε οι πακιστανοί να τα μαζεύουν, εμείς δεν είμαστε για τέτοιες δουλειές. Να μην αναφέρω δε ότι στον κλάδο της καθαριότητας μόνο οι ξένοι πάνε, να μαζέψουν όλες τις βρωμιές και τα σκουπίδια γιατί οι δικοί μας είναι ανώτερα όντακαι δεν μπορούν να βρωμίζουν τα χέρια τους.

Όλους τους ηλικιωμένους και τις ηλικιωμένες ξένες προσλαμβάνουν για φύλαξη και προστασία, οι δικές μας ασχολούνται με το πώς θα πάνε για αγορές στο Κολωνάκι, τι καλλυντικά θα αγοράσουν για να γίνουν ομορφότερες και που θα πάνε το βράδυ για διασκέδαση και ποτό.

Φυσικα δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει έστω και ένας που να συμφωνήσει με αυτά που γράφω. Ας είναι, δεν αλλάζει όμως η πραγματικότητα και δεν καταπίπτει η αλήθεια ειτε υπάρξουν μερικοί που θα συμφωνήσουν ειτε όχι.

Αυτά ακούει λοιπόν ο μέσος Έλληνας και βλέπει από την βουλή τον κ. Καρατζαφερη και μένει με το στόμα ανοιχτό, σκεφτόμενος, πω, πω τι είναι αυτός, Ετσι πρέπει να είναι και υπόλοιποι πολιτικοί και στις εκλογές ανεβάζει το ποσοστό του ο κ.Έλλην Ζηρινοφσκι η ο Γάλλος Ζαν Μαρι Λεπέν αν προτιμάτε.

Να θυμίσω στον κ. Πρωθυπουργό και στον εκάστοτε Υπουργό, όταν αναφέρονται στην πλειοψηφία που έδωσε ο Ελληνικός Λαός, ότι δεν είναι Ετσι. Καμία πλειψηφια δεν έδωσε, απλά στους εκατό 100 πολίτες μόνο οι 44 τους ψήφισαν οι υπολοιποι 46 διαφώνησαν. Κατά τον εκλογικό νόμο η μόνη πλειοψηφία που έχουν είναι αυτή της Βουλής και μόνον αυτή.

Μια πολύ καλή παρουσία με μεστό και σωστό λόγο ηταν αυτή του κ. Αλέξη Τσιπρα



Μια μεγάλη καλημέρα από την ηλιόλουστη δυτική Γεωργία και με την κορυφή του το Ελμπρουζ να λαμπυρίζουν τα χιόνια.

Με εκτίμηση

Μπαρμπασιμος