ΒΡΕ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ

Γράφει το Ιδεόγραμμα

Δεν είναι δα και πολύς ο καιρός – μόλις δυο βδομάδες- από τότε που οι δημοσκοπήσεις (δημόσιες αποσκοπήσεις παραπλάνησης/ παραπληροφόρησης των πολιτών όπως αποδείχθηκε στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις) έβγαζαν τον Κώστα Καραμανλή ως τον καταλληλότερο πρωθυπουργό για την Ελλάδα, που όμως τώρα είναι ο ακαταλληλότερος για την προεδρία του κόμματος του σύμφωνα με τους ειδικούς των μετρήσεων!!! (Μαγική εικόνα να μπορεί κάποιος να διευθύνει την Ελλάδα αλλά όχι τις τύχες του κόμματος του ή και τούμπαλιν...)
Το άλλο αλλόκοτο που ανιχνεύουν αυτές τις μέρες οι μετρήσεις είναι ότι η κ. Ντόρα Μητσοτάκη-Μπακογιάννη-Κούβελου είναι ικανότερη των εσωκομματικών αντιπάλων/εχθρών της για την ανάληψη της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας. α. Είναι άραγε η ίδια που δεν έδειξε αποτελεσματικότητα στην αναχαίτιση των Τούρκων στο Αιγαίο και που έφτασαν μέχρι τη Ραφήνα και έκαναν υπέρπτηση πάνω από τον Παρθενώνα;.
β. Είναι η ίδια υπουργός που το τηλεγράφημα που εστάλη για υπόδικο της Siemens έκανε βόλτες στο υπουργείο της γύρω στη μια εβδομάδα και βάλε για να βρει σε ποιο γραφείο του παρακάτω ορόφου να φτάσει μέχρι που δραπέτευσε και έγινε φυγόδικος ο υπόδικος;.
γ. Είναι το ίδιο πρόσωπο που προσγείωσε το .....
αεροπλάνο της Σκοπιανών στην Κέρκυρα με προέλευση από μια χώρα Μακεδονία,
δ. Είναι το ίδιο άτομο που ξέχασε να πληρώσει τη Siemens για αγορές της και όταν το έβγαλαν τα blogs έτρεξε να πληρώσει τις οφειλές της, οι οποίες οφείλονταν σε συνεργάτη της, που ξέχασε να τις πληρώσει; (Οι συνεργάτες της, όπως και η περίπτωση του ΥΠ.ΕΞ., δεν φαίνεται να είναι αποτελεσματικοί μέχρι να γίνει το κακό γνωστό από τη δημοσιότητα, οπότε και απομακρύνονται. Μέχρι τότε διατηρούνται γιατί η κ. Μητσοτάκη-Μπακογιάννη-Κούβελου δεν προκύπτει να παίρνει πρέφα τα μειονεκτηματα τους).
ε. Η κ. υποψήφια πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τάσσεται κατά των μηχανισμών του κόμματος της, στους οποίους δεν πιστεύει, αλλά αναρωτιέται κανείς αν δεν ήταν ένας τεράστιος μηχανισμός αυτός που εν μία νυχτί έβγαλε 1000 μέλη υποστήριξης της υποψηφιότητας της τί ήταν;. Το μαγικό ραβδί μιας μάγισσας του παρασκηνίου που κινήθηκε από φεμινιστική διάθεση για να τη βοηθήσει, και ξύπνησε μια μέρα η κ. υπουργός έχοντας την εύνοια της;. Ή μήπως η κ. Ντόρα είναι κατά των μηχανισμών των αντιπάλων της και όχι του δικού της.
Και στ. Προσπαθεί κανείς να θυμηθεί το έργο της κ. υπουργού ως δημάρχου Αθηναίων αλλά δεν δύνται να θυμηθεί κάτι συγκεκριμένο. Μήπως πρέπει να το θυμήσουν και αυτό οι δημοσκοπήσεις. Όχι για όλους τους Έλληνες, αλλά για τους φουκαριάρηδες τους Νεοδημοκράτες ψηφοφόρους, που θα πρέπει να τους πάνε σέρνοντας για να ψηφίσουν λόγω απροθυμίας τους.