ΑΕΡΟΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Ο ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Κάπου εκεί στα τέλη του Απρίλη του 2009 (Διάβασε εδώ) είχαμε ξεκινήσει μια συνεργασία με το Ελληνικό Καφενείο που για λόγους επαγγελματικούς δεν ευοδώσαμε να συνεχίσουμε σε εβδομαδιαία βάση. Ξεκινώντας και πάλι ευελπιστούμε να είμαστε περισσότερο συνεπείς στην εβδομαδιαία συνάντηση μας δίνοντας σας πρακτικές συμβουλές για πράσινη ανάπτυξη στην καθημερινότητα μας.

Συμβουλές

Ενόψει του χειμώνα: Αεροστεγάνωση ανοιγμάτων. Ο κρύος αέρας που περνάει γύρω από πόρτες και παράθυρα, προκαλεί μεγάλες θερμικές απώλειες και δυσκολεύει να είναι ζεστό το σπίτι μας.

1. Αν αισθάνεστε ρεύματα κοντά σε πόρτες και παράθυρα ή παρατηρείτε τις κουρτίνες να κινούνται όταν φυσάει σημαίνει ότι ο κρύος αέρας περνάει μέσα από τις χαραμάδες και ουσιαστικά πετάτε χρήματα από το παράθυρο. Τοποθετείστε λοιπόν περιμετρικά του κουφώματος μια αυτοκόλλητη αεροστεγανωτική ταινία. Στις πόρτες τοποθετούνται βούρτσες στο κάτω μέρος τους σε επαφή με το δάπεδο.

2. Ελέγξτε και άλλα σημεία μέσα στο σπίτι σας απ’ ‘οπου μπορεί να διαφεύγει θερμότητα. Για παράδειγμα, όταν η πεταλούδα του ζακιού είναι ανοιχτή, περίπου το 8% της θερμότητας του δωματίου διαφεύγει από την καμινάδα.
Μην το παρακάνετε όμως με το σφράγισμα των εσωτερικών χώρων γιατί μπορεί να επιβαρυνθεί η ποιότητα του εσωτερικού αέρα και να σας προκληθούν προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τα «άρρωστα κτίρια». Πρέπει να εξασφαλίζετε τον απαιτούμενο αερισμό των χώρων και να ανανεώνετε τον εσωτερικό αέρα.