Η Κομισιόν αμφισβητεί το βέτο του Δημοσίου


ΣΕ ΠΛΗΡΗ αμφισβήτηση θέτει η Κομισιόν- παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης- τα δικαιώματα βέτο του Ελληνικού Δημοσίου όσον αφορά τη διαχείριση του ΟΤΕ από τη γερμανική Deutsche Τelekom (D.Τ.).

Ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Τσαρλς ΜακΚρίβι επανερχόμενος στο θέμα των δικαιωμάτων αρνησικυρίας που έχουν περιληφθεί στη σύμβαση ΔημοσίουD.Τ. για τον ΟΤΕ, υπογραμμίζει ότι ήδη «αποτελούν αντικείμενο διαδικασίας προσφυγής της Ε.Ε. κατά της Ελλάδας για παράβαση του κοινοτικού δικαίου».

Τα βέτο του Δημοσίου, που σύμφωνα με την Κομισιόν αντιτίθενται στους κοινοτικούς κανόνες αφορούν τη διάλυση του ΟΤΕ, τη θέση της εταιρείας σε εκκαθάριση, τη συγχώνευση του Οργανισμού με άλλη εταιρεία, καθώς και οποιαδήποτε μεταφορά, μεταβολή ή εκχώρηση στρατηγικής σημασίας στοιχείων του ενεργητικού της εταιρείας.

Μόλις πρόσφατα η Κομισιόν ζήτησε και .....
έλαβε συμπληρωματικές πληροφορίες για τα δικαιώματα αρνησικυρίας της ελληνικής πλευράς στον ΟΤΕ, απαντά ο κ. ΜακΚρίβι σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντή.

Υπό εξέταση
Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα είχε ζητηθεί πριν από το καλοκαίρι αιτιολογημένη γνώμη από την Κομισιόν, στην οποία η Ελλάδα έδωσε τις δικές της απαντήσεις. Όμως οι απαντήσεις αυτές κρίθηκαν ανεπαρκείς και πρόσφατα η Επιτροπή ζήτησε συμπληρωματικές πληροφορίες. «Λόγω του πολύπλοκου χαρακτήρα του ζητήματος, η Επιτροπή ζήτησε συμπληρωματικές πληροφορίες για τα δικαιώματα αρνησικυρίας, όσον αφορά τη νομική φύση τους και τον συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο ασκούνται αυτά. Η Επιτροπή έλαβε τη νέα απάντηση των ελληνικών αρχών και επί του παρόντος την εξετάζει» σημείωσε ο επίτροπος. Σχολιάζοντας την απάντηση του επιτρόπου, ο κ. Χουντής κατηγόρησε την κυβέρνηση για σκόπιμη απόκρυψη των προβλημάτων με την κοινοτική νομοθεσία.
ΝΕΑ