Για ένα καθαρότερο πολιτικό περιβάλλον..

Γράφει ο Αντώνιος Μάριος Παπαγιώτης

Πολλοί βουλευτές του κυβερνόντος κόμματος ήλπιζαν, με το φόβο της απώλειας βουλευτικών εδρών, ότι ο Πρόεδρος του κόμματος και της κυβέρνησης δεν θα προκηρύξει εκλογές, γιατί δεν υπάρχει το πολιτικό διακύβευμα. Θεωρώ, ότι ο λόγος που πρόταξε ο κ. Καραμανλής για την διενέργειά τους είναι ο σημαντικότερος των τελευταίων ετών. Ανάγκη για ύπαρξη ενός «καθαρού πολιτικού περιβάλλοντος».

Απόψε ο Πρωθυπουργός ήταν καλύτερος από ποτέ, γιατί είπε απλά την αλήθεια. Προτιμώ να φανώ αναξιόπιστος, αντιλέγοντας όσα έγραψα τις τελευταίες μέρες εδώ, παρά να κρύψω τη δικιά μου αλήθεια με το πρόσχημα της πίστης των προ-διαγγέλματος απόψεών μου. Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Καραμανλής δεν πάσχει από ηττοπάθεια ή τάση παραίτησης και φυγής, όπως ο αείμνηστος θείος του. Θυμάται δε καλά τα πεπραγμένα Σουφλιά, λίγο μετά την ανάληψη της αρχηγίας της Νέας Δημοκρατίας, όταν και τότε έδειξε τη μεγαλοψυχία του «καλωσορίζοντας το Γιώργο πίσω στο σπίτι του», παρά τις υποτιμητικές δηλώσεις του Σαρακατσάνου για το πρόσωπό του. Είμαι πεπεισμένος ότι ένας ατομιστής πολιτικός, δεν είναι άξιος να παρασύρει έναν πολιτικά χορτασμένο. Αδικούν τον Καραμανλή και υπερεκτιμούν τη λαρισαία νταντά, όσοι μιλούν για παρακίνηση σε αυτοχειρία ενός κόμματος και του ίδιου. Απλά, το τελευταίο διάστημα ο κ. Σουφλιάς ήταν ο κύριος συνομιλητής του Πρωθυπουργού και προφανώς γνώριζε εκ των προτέρων τις αποφάσεις του.

Η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες δεν είναι μια απόδραση, αλλά μια αντίδραση στη στασιμότητα του παρόντος. Αυτή η στασιμότητα, θα ισχυριστεί κάποιος ότι είναι απότοκο της διακυβέρνησής του. Απόρροια της δικής μας ανεύθυνης ψήφου θα πω εγώ.. Δεν είναι αυτοχειρία, αλλά πρόταξη μιας χείρας για τη δύσκολη τράτα που έρχεται. Είναι καθαρό κάλεσμα να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, ψηφίζοντας τους πραγματικά Άξιους. Η πραγματική αξία της πράξης του, που έβαλε πάνω απ’ όλα το συμφέρον του τόπου από το προσωπικό και της παράταξης, θα ολοκληρωθεί με την κάθαρση από τα ψηφοδέλτια όσων προκάλεσαν με το βίο τους. Μην αναρωτιέστε αν θα το πράξει, το δήλωσε ξεκάθαρα. «Πόλεμο στη φοροδιαφυγή» και δε νομίζω να το ρισκάρει, κρατώντας στο ρόστερ πρωην φίλους του, φοροαποφεύγοντες και μη, που ήταν σύμμαχοι με την απάτη και πολέμιοι με το ήθος..