Οι εκλογές φέρνουν προσλήψεις

Προσλήψεις συμβασιούχων μερικής απασχόλησης στους δήμους

Την πρόσληψη 7.413 συμβασιούχων μερικής απασχόλησης στους δήμους της χώρας αποφάσισε η Τριμελής Επιτροπή του άρθρου 5 του Ν. 3250/2004, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Αθ. Νάκου.

Η Επιτροπή ενέκρινε τα Επιχειρησιακά Σχέδια Μερικής Απασχόλησης 623 δήμων και κοινοτήτων και την επιδότηση 7.413 θέσεων εργασίας με το ποσό των 8.000 ευρώ ανά έτος. Οι νέες συμβάσεις με τους συμβασιούχους μερικής απασχόλησης, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, μπορούν να καταρτιστούν μετά την 1η Νοεμβρίου 2009. Η ανώτατη διάρκεια των συμβάσεων θα είναι δεκαοκτώ μήνες, με καταληκτική ημερομηνία ισχύος την 30ή Απριλίου 2011. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή του 2005, όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα μερικής απασχόλησης και έγιναν οι πρώτες προσλήψεις, ως και σήμερα έχουν απασχοληθεί 19.500 εργαζόμενοι σε δώδεκα (12) κατηγορίες κοινωνικών δράσεων των δήμων. Η πολυπληθέστερη δράση είναι αυτή της κατ΄ οίκον κοινωνικής μέριμνας και φροντίδας- Βοήθεια στο Σπίτι (20%)- και ακολουθούν οι δράσεις αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών (16%), αντιμετώπισης περιβαλλοντικών προβλημάτων (16%), κοινωνικής ενσωμάτωσης μεταναστών (4%), ασφάλειας στη μετακίνηση των μαθητών και στη φύλαξη των σχολείων (12%), η ενημέρωση των δημοτών(7%) κ.ά.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι η .........
απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών δεν δίνει λύση στο οξύ πρόβλημα της ανεργίας, ούτε στο πρόβλημα της στελέχωσης των δημοσίων υπηρεσιών, που θα επέτρεπε να λειτουργούν αποτελεσματικά και προς όφελος του πολίτη.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση οι «νέες θέσεις που εξαγγέλθηκαν έρχονται να προστεθούν στις 20.000 προσλήψεις συμβασιούχων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω του ΟΑΕΔ οι οποίες θα πραγματοποιηθούν χωρίς καμία διαφανή και αντικειμενική διαδικασία και οι οποίες υπηρετούν προεκλογικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης» .