Σήμερα η μεγάλη μάχη για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Αρσεναλ

Ο Ολυμπιακός παίζει απόψε το πιο δύσκολο φετινό παιχνίδι του στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, με αντίπαλο την πανίσχυρη Άρσεναλ στο σπίτι της. Ο αγώνας στο Emirates (21.45-MEGA) δεν είναι από αυτούς που ο Ολυμπιακός υπολογίζει σε βαθμούς, είναι όμως ένα ματς απέναντι σε ένα ευρωπαϊκό θηρίο στο οποίο οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν την ευκαιρία να δείξουν την αξία τους και -αν πάρουν αποτέλεσμα - να γράψουν ιστορία....
Κόντρα στην παράδοση (8 ήττες σε 8 ματς στην Αγγλία, 3 ήττες με 0-11 γκολ στο Λονδίνο), απέναντι σε μία ομάδα με μεγάλα αστέρια (Φαν Πέρσι, Εντουάρντο, Φάμπρεγκας, Αρσάβιν κλπ.), με έναν εκ των κουρφαίων τεχνικών του κόσμου στον αντίπαλο πάγκο, με συμπατριώτη του Βενγκέρ και των πολλών Γάλλων της ομάδας διαιτητή (Στεφάν Λανουά), ο Ολυμπιακός έχει τα δικά του στοιχεία να αντιπαραθέσει: Τη δίψα των παικτών του για μια μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία, την παρουσία του Ζίκο που .........
δίνει λάμψη και αίγλη στον κόκκινο πάγκο, τη συμπαράσταση του κόσμου που θα δώσει βροντερό παρόν (κοντά 4.000 Ελληνες θα είναι στις εξέδρες), την εμπειρία από συνθήκες Emirates και τις καλές αναμνήσεις του Μέλμπεργκ και του Ντουντού που όποτε έπαιξαν σε αυτό το γήπεδο (ο Σουηδός με την Άστον Βίλα, ο Βραζιλιάνος με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας) δεν έχασαν.

Ο Ζίκο ζήτησε χτες το βράδυ από τους παίκτες να μην φοβηθούν το παιχνίδι, να έχουν καθαρό μυαλό και γρήγορες κινήσεις για να καταπολεμήσουν και την κόπωση και να πιστέψουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν ακόμη και τη νίκη στο αποψινό ματς.


Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Νικοπολίδης-Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Μέλμπεργκ, Αβρ. Παπαδόπουλος-Ντουντού, Λεντέσμα, Τοροσίδης, Ζαϊρί, Λεονάρντο-Ντιόγκο.


Ο Αρσέν Βεγκέρ είπε ότι η Αρσεναλ θα προσπαθήσει να κάνει τη δεύτερη νίκη της με απόλυτο σεβασμό στις δυνατότητες του Ολυμπιακού και στο όνομα του Ζίκο. Πιθανή ενδεκάδα της Άρσεναλ: Μανόνε-Σανιά, Γκαλάς, Βερμάλεν, Κλισί-Σόγκ, Φάμπρεγκας, Ντιαμπί-Έμπουε, Αρσάβιν, Φαν Πέρσι.