Λαός … Πελάτης !

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Θράσος απύθμενο. Απαιτεί ανακριτικά από το θύμα του ο θύτης ομολογία του τρόπου με τον οποίο θα αποσπάσει το μαχαίρι από τα σωθικά του!! «Που θα βρείτε τα λεφτά» επαναλαμβάνουν εκβιαστικά, λησμονώντας προφανώς ότι η επανάληψη εκτός από μητέρα της μάθησης είναι επιπροσθέτως αιτία κορεσμού και αηδίας.. Για να αποκαλυφθεί, ότι από τα εναπομείναντα στα τηλεοπτικά κάδρα ηρωικά στελέχη της ΝΔ, απουσιάζει ολοφάνερα η πολιτική σκέψη με συνέπεια να επιταχύνεται η διολίσθηση του κυβερνητικού κόμματος προς το εκλογικό άπειρο. Λογικό. Ποτέ η Δεξιά δεν συνέδεσε την οικονομία με το πολιτικό όραμα...Αρνείται πεισματικά να συσχετίσει την ροή του χρήματος με τις πολιτικές αποφάσεις. Μα και όταν το κάνει, (περίπτωση Καραμανλή) εξυπηρετεί συμφέροντα τυχοδιωκτικά με κορυφαία την στιγμή της καθολικής και κατ’ εντολήν του αποχώρησης των αξιωματούχων της από την βουλή. Την δικαιϊκή ( η συνειδησιακή τους αφήνει παγερά αδιάφορους) παραγραφή των κακουργημάτων τους επιδίωκαν. Το «Εγώ και το Έχειν» τους περιέσωσαν σε μια χυδαία επίδειξη μαφιόζικης αλληλεγγύης.. Να γιατί αντιμετωπίζεται ο λαός σαν πελάτης μιας Ανώνυμης Εταιρίας της οποίας το Διοικητικό Συμβούλιο εμφανίζεται ως κυβέρνηση με τους μεγαλομετόχους στους οποίους αυτό λογοδοτεί να παραμένουν στην αφάνεια.

Από την άλλη ωστόσο αν κανείς εστιάσει στα πλείστα των προσώπων που εικονίζονται εντός των ψηφοδελτίων της μείζονος αντιπολίτευσης, δεν θα τα ταυτοποιήσει ποτέ με το λύμα «σοσιαλιστής» του πολιτικού λεξικού. Είναι ξένες προς αυτά οι όροι και οι προϋποθέσεις που ιχνογραφούν τα πορτραίτα ανθρώπων των οποίων η ζωή έχει αναλωθεί στην κοινωνική προσφορά. Δεν θα είχαν ποτέ το επίσης απύθμενο θράσος ( Πανωρίτη ψηφοδέλτιο επικρατείας) να προβάλουν για παράδειγμα στο βιογραφικό τους, την ανήθικη συμβολή τους σε επιχειρήσεις που αποκόμισαν εξ αυτής κέρδη στο Περού, έστω και αν για λόγους πολιτικού εξωραϊσμού τις βάφτισαν κοινωνικές. (Θυμάμαι τον πρόεδρο της Γερμανικής Κρατικής Τηλεόρασης να παραιτείται γιατί παρουσίασε πλεονασματικό ισολογισμό, που κατά τον ίδιο σήμαινε πως για να συμβεί είχε με τις αποφάσεις του συμβάλει στην ποιοτική υποβάθμιση τού προγράμματος.) Μα ούτε και θα παρέμενε απαθής ως Βούδας στα εμετικά εγκώμια του πολιτικού του εχθρού δίχως ν’ αντιδράσει αμέσως ψάχνοντας που είναι το λάθος του.. (περίπτωση Βενιζέλου απέναντι στον Μεϊμαράκη στο Alter).


Όπως και να έχει: Το Διοικητικό Συμβούλιο της κυβερνητικής Ανωνύμου Εταιρίας από την πέμπτη του Οκτώβρη θα έχει αλλάξει. Αισθητική σε κοστούμια και ταγιέρ οπωσδήποτε. Σε περιεχόμενο όμως; Ποια σημασία έχει.. Έτσι κι αλλιώς ο πελάτης είναι δεδομένος…

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet.gr