Επιχειρηματίες ante portas


Γράφει ο Τριαντάφυλλος Καρατράντος

Δεν είναι ο οπαδός του ΠΑΣΟΚ, το πράσινο παιδί που λέμε, όπως καταγγέλλει ο ΛΑΟΣ και η Ν.Δ., αυτός που ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα. Αυτός που έχει ήδη ετοιμαστεί για να παίξει τις μαριονέτες είναι ο επιχειρηματικός κόσμος. Αυτοί που έχουμε συνηθίσει να λέμε συμφέροντα.
Όλοι αυτοί πολέμησαν, λοιδόρησαν, χλεύασαν τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ. Δεν τους αρέσει η αυτονομία του πολιτικού συστήματος. Είναι ο ένας παρτενέρ του ταγκό της διαπλοκής ο οποίος αρνείται να αλλάξει χορό.
Έχουν πέσει πάνω στο ΠΑΣΟΚ, πάνω στους υποψηφίους, κυρίως σε αυτούς που φέρονται ως φαβορί για την ανάληψη Υπουργείων. Τους προσφέρουν γην και ύδωρ, τους δείχνουν το τυρί, αλλά κρύβουν επιμελώς τη φάκα.
Μπροστά σου σε χτυπούν στην πλάτη και σε κανακεύουν, πισώπλατα σε οικτίρουν, σε κοροϊδεύουν και κάνουν υπομονή μέχρι να αναλάβεις το Υπουργείο, τότε θα έρθουν να σου χτυπήσουν το χορό που θέλουν να χορέψεις.
Αν τους ακούσεις αυτές τις ημέρες να λένε: «εμείς, οι επιχειρηματίες τον βγάλαμε τον Χ, τον Ζ κτλ.», θα σκεφτείς καλά δεν είμαι τίποτε άλλο από ένα φερέφωνο;
Είμαι ένας πιονέρος των πελατειακών δομών; Με εξαπατούν οι πολιτικοί και με προγραμματίζουν οι επιχειρηματίες;
Αλήθεια, αφού έχετε τόσο μεγάλη δύναμη και δυνατότητα ελέγχου γιατί δεν μπαίνετε μπροστά; Γιατί δεν δημιουργείτε έναν πολιτικό σχηματισμό επιχειρηματιών; Φοβάστε να βγείτε από τις σκιές των χαλκείων; Δεν είστε σίγουροι για το πολιτικό σας αποτύπωμα;
Επιχειρηματίες, δημόσιοι υπάλληλοι είναι, τα ..........
δημόσια έργα θέλουν, εμείς θα τους πληρώσουμε και αυτούς.
Το χειρότερο όλων είναι το τουπέ και η κομπορρημοσύνη τους, ακόμα δεν έχει εκλεγεί ο ευνοούμενός τους και αυτοί έχουν ήδη βάλει το βαθύ τους χέρι στις άδεις και πληγωμένες τσέπες του δημοσίου.
Δεν υπάρχει πιο αποκρουστική εικόνα από ημιμαθείς μικροαστούς με σύνδρομο νεοπλουτισμού και θολοκουλτούρα εξουσιασμού…
Ο Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει ότι θα συγκρουστεί μαζί τους, θα το κάνει; Θα τολμήσει; Θα το πάει μέχρι τέλους.
Η σύγκρουση θα είναι λυσσαλέα, βραχυπρόθεσμα θα έχει τεράστια κόστη, αλλά μακροπρόθεσμα μπορεί να φέρει τη λύτρωση στο πολιτικό μας σύστημα, θα αντέξεις να δώσεις τη μάχη «Πρόεδρε»;
ΥΓ. ούτε η ετοιμότητα τους να διεκδικήσουν, ούτε και η ανάγκη σύγκρουσής μαζί τους είναι συνομωσιολογία και λαϊκίστικη προσέγγιση, είναι υπαρξιακή ανάγκη.