Η τρέλα πάει ..... facebook


Το facebook πουλάει τρέλα! Σε πείσμα όσων υποστηρίζουν πως η ενασχόληση με αυτό αποξενώνει τους ανθρώπους -προσθέτοντας υποτιμητικά «και γιατί δεν βγαίνετε για έναν καφέ να τα πείτε από κοντά;»- η νεολαία της πιο δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης παίζει τα ρέστα της: την ώρα που στα κλαμπ της παραλιακής και στους «ιν» προορισμούς όλης της επικράτειας ο κόσμος στριμώχνεται για να πιει το ποτό του, οι απανταχού οπαδοί των ψηφιακών «καφενείων» συναθροίζονται στα πιο πρωτότυπα γκρουπ και συζητούν για τα κοινά τους ενδιαφέροντα.

Οι πιο παράξενες, ανομολόγητες, ξεκαρδιστικές σκέψεις και απόψεις γίνονται γκρουπ κοινού ενδιαφέροντος, όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι - αρκεί να μοιράζονται κοινές έγνοιες και εμπειρίες. Ο χαβαλές σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια και φυσικά στη δικτυακή του εκδοχή...

Ο καημός των μαθητών

«Τι ρίχνουν στα βιβλία και όποτε πάω να διαβάσω με πιάνει νύστα;». Ο καημός των απανταχού φοιτητών και μαθητών συνοψισμένος σε 12 και μόνο λέξεις... «Οπως σίγουρα σε όλους έχει συμβεί, πρέπει να διαβάσετε και όταν το προσπαθήσετε αυτό, ξαφνικά αρχίζετε να νυστάζετε. Από την άλλη, κάποιες φορές πρέπει να κοιμηθείτε και δεν μπορείτε, οπότε ανοίγετε ένα βιβλίο για να σας πάρει ο ύπνος. Δεν είναι τυχαία αυτά. Ενα είναι σίγουρο, λοιπόν: κάτι ρίχνουν στα βιβλία! Γελάσατε; Αν ναι, καλωσήρθατε στο group! ΥΓ.: Αν καθώς διαβάζατε το παραπάνω κείμενο αρχίσατε να νυστάζετε, τότε ενημερώστε μας αμέσως. Υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι .........
κάτι παίζει και με τις οθόνες!». Τα σχεδόν 20.000 μέλη μοιράζονται, μέσα από το γκρουπ, τις εμπειρίες τους πάνω από τα σχολικά βιβλία, τα πανεπιστημιακά συγγράμματα και τις σημειώσεις του καθηγητή, «ανεβάζουν» αστεία σκετσάκια, δημοσιεύματα, λένε τον πόνο τους: «σε πιάνει νύστα όταν πας να διαβάσεις, αλλά όταν τελειώσεις νιώθεις πως ξύπνησες από 10ωρο ύπνο!» (Χριστίνα), «το φυσικό υπνωτικό της μάνας εκπαίδευσης, η σίγουρη λύση στις αϋπνίες!» (Ελενα), «δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά το βιβλίο των Αρχαίων είναι το καλύτερο μαξιλάρι!» (Γωγώ).

Και προξενιά... σκύλων

Μέχρι και προξενιά γίνονται από τις σελίδες παρόμοιων κοινωνικών δικτύων. Με μια προσεκτικά στημένη φωτογραφία, που να αναδεικνύει τα κάλλη του, ο εικονιζόμενος σκυλάκος -για την ακρίβεια, η αφεντικίνα του- ζητάει... νύφη. «Ο πιο μαλλιαρός εργένης της πόλης ψάχνει γνωριμίες τριχωτού τύπου για φιλία και ό,τι προκύψει», είναι το εύγλωττο μήνυμα που εμφανίζεται στην περιγραφή του γκρουπ. «Εχω να του γνωρίσω ένα ψιλόλιγνο μωρό...», ξεκινάνε την πλάκα τα υπόλοιπα μέλη.

«Οι άντρες δεν τρώνε... παντόφλα»...

Ενα γκρουπ φτιαγμένο αυστηρά για... σκληρούς άντρες που δεν τρώνε παντόφλα από τη γυναίκα τους. Υπάρχουν άραγε; Η παντόφλα από τη σύζυγο είναι το κοινό σημείο μεταξύ των -κατά τ' άλλα- αξιοσέβαστων και σκληρών αρσενικών. «Γυναίκα θα πάω για μπάλα... Πού θα πας;... Για μπάλ... Ωχχχχχ! Θυμίζει τίποτα σε κανέναν;». Αυτοσαρκάζονται, γελάνε, «ξεμπροστιάζουν» και φίλους που δεν τόλμησαν να γίνουν μέλη στο συγκεκριμένο γκρουπ, παρότι «η παντόφλα πάει σύννεφο».

...αλλά και «Αντρες... πεταμένα λεφτά»

«Ολοι οι άντρες είναι καλοί... στα λόγια! Αν τους πεις να τα κάνουν πράξεις, δυσκολεύονται. Και δεν είναι σπαστική η ατάκα που χρησιμοποιούν πολλοί "θέλω, αλλά δεν μπορώ"; Η απόλυτη ξενέρα!». Οι 1.600 και πλέον γυναίκες-μέλη του γκρουπ συμφωνούν αρμονικά: «Οι άντρες είναι γουρούνια, είναι βλάκες, έχουν χαμηλό IQ!», ενώ εντάσεις παρουσιάζονται μόνο όταν κάποιο αρσενικό «εισβάλει» στη σελίδα, λέγοντας τα δικά του: «Μπορεί να είναι κι έτσι, όπως λέτε... Αλλά δεν σας υποχρεώνει κανείς να τα φτιάχνετε με άντρες! Σας εύχομαι να γίνετε γριές και να πεθάνετε μόνες σας, χωρίς άντρα και παιδιά. Δημήτρης».

Ζήτω η μάσα, κάτω οι δίαιτες

Με κεντρικό σύνθημα «Ζήτω η μάσα». «Ετσι, γιατί νιώθουμε άνετα με τους εαυτούς μας και γουστάρουμε τα πιτόγυρα, τα "βρώμικα" και όλες τις καφρίλες που μας κάνουν χοντρούς». Ο καθένας από τους υποστηρικτές του γκρουπ διατρανώνει την αντίθεσή του στα ανορεξικά πρότυπα που προβάλλει η τηλεόραση, μέσα από δηλώσεις του τύπου «τα σπάνε τα πιτόγυρα και τα συναφή», «άντε και θ' ανοίξουμε και καντίνα» κ.λπ.

Οχι άλλα... μπιπ, δεν το αντέχω

Γιατί ο νεοέλληνας οδηγός και πρώτος να είναι στο φανάρι κορνάρει στον εαυτό του, λένε τα περίπου 8.000 αγανακτισμένα μέλη. Από ταξιτζήδες μέχρι οδηγούς μηχανών μεγάλου κυβισμού και καμπριολέ αυτοκινήτων, όλοι τα «ακούνε» από το συγκεκριμένο γκρουπ. «...Σε κάθε φανάρι. Ο οδηγός που βρίσκεται πίσω σου θα πατήσει την κόρνα πολύ πριν ανάψει το πράσινο! Κι αυτό συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα!».
ΠΗΓΗ