Η επικοινωνιακή δύναμη του ΠαΣοΚ που θα φέρει την αυτοδυναμία

Τη πεπατημένη των ευρωεκλογών σκοπεύει να ακολουθήσει το ΠαΣοΚ και στην επερχόμενη εκλογική μάχη για το Εθνικό κοινοβούλιο, αξιοποιώντας όλη την υποδομή που δημιουργήθηκε στη διάρκεια πριν της ευρωεκλογές, όταν εθεωρείτο πιθανόν ότι ο κ. Κ. Καραμανλής θα προχωρούσε και σε Εθνικές εκλογές με σκοπό τον απόλυτο αιφνιδιασμό της αντιπολίτευσης.
Στο ΠαΣοΚ πιστεύουν , ότι η μεγάλη τους δύναμη τους είναι η επικοινωνιακή πολιτική και σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων θεωρούν ότι έχουν περάσει στη συνείδηση του πολίτη ότι βρίσκονται κοντά του σε όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας. Ακόμα, θεωρούν μεγάλη επικοινωνιακή επιτυχία τη εικόνα που έχει διαμορφωθεί στους ψηφοφόρους ότι σε αντίθεση με τη ΝΔ που είναι προσωποπαγές κόμμα ότι το ΠαΣοΚ στηρίζεται στη τρίπτυχο Πρόεδρος, πρόγραμμα, και στελέχη...
Στο ξετύλιγμα της προεκλογικής στρατηγικής, η Ιπποκράτους θα επιδιώξει να καταδείξει ότι η ΝΔ στηρίζεται αποκλειστικά στον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, με τα στελέχη της να κινούνται μεταξύ πολιτικής φθοράς και απαξίωσης, ενώ θα επιμένουν στην ανυπαρξία ολοκληρωμένου Κυβερνητικού προγράμματος, που γίνεται αιτία των σπασμωδικών ψηφοθηρικών παροχών, χωρίς όραμα και στόχο.
Το επικοινωνιακό επιτελείο του ΠαΣοΚ θέτει τώρα σαν προτεραιότητα την αποδόμηση της εικόνας του Κ. Καραμανλή ώστε να ενσπείρει την αμφιβολία ότι πρόκειται περί ενός αποφασισμένου ηγέτη με σεβασμό στις παραδοσιακές αξίες και θεσμούς.
Ακόμα, θα δοθεί έμφαση ότι η πολιτική μάχη έχει δύο αντιπάλους. Από τη μία προσωπικά τον Κ. Καραμανλή και από την άλλη τα ποσοστά αυτοδυναμίας του ΠαΣοΚ. Δηλαδή, η επικοινωνιακή πολιτική θα βασιστεί στην ανάδειξη ενός Κ. Καραμανλή που χρησιμοποιεί κάθε θεμιτό και ιδιαίτερα αθέμιτο μέσο ώστε το ΠαΣοΚ να μην πετύχει ποσοστά αυτοδυναμίας. Πρόκειται σαφώς για την ανταπόδοση στις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι ευτελίζουν τους θεσμούς και δεν σέβονται το Σύνταγμα
«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα μείνει αδρανής θεατής της πτώσης της» λένε στην Ιπποκράτους και προετοιμάζονται για πόλωση του πολιτικού κλίματος αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο. Πιστεύουν ότι θα ενταθεί η προσπάθεια να τσαλακωθεί το προφίλ του Γ. Παπανδρέου με χτυπήματα κάτω από τη μέση και με τακτικές παραπολιτικών σχολίων του είδους ότι χάθηκε με το κανό του στον Σχινιά ή ότι τον δάγκωσε σκύλος στη Ρόδο.
Η επικοινωνιακή ομάδα του ΠαΣοΚ δεν σκοπεύει να ακολουθήσει τη ΝΔ στον ευτελισμό της πολιτικής ζωής όπως με έμφαση τονίζουν προς πάσα κατεύθυνση. Θεωρούν ότι οι ψηφοφόροι έχουν ωριμάσει και μπορούν να ξεχωρίσουν το πολιτικό λόγο από την ανούσια παραπολιτική προπαγάνδα.