Στέλνει την Αλληλεγγύη στον εισαγγελέα


ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ της Δικαιοσύνης θα πάρει, καθώς φαίνεται, η αμαρτωλή υπόθεση της Αλληλεγγύης. Πρόκειται για τη μη κυβερνητική οργάνωσηφιλανθρωπικού χαρακτήρα- της Εκκλησίας που ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρέλαβε από τον μακαριστό Χριστόδουλο με μαύρη τρύπα κοντά δεκαπέντε εκατομμυρίων ευρώ στα οικονομικά της. Το πόρισμα της ειδικής επιτροπής που είχε αναλάβει τον έλεγχο παρουσιάστηκε χθες, ύστερα από μήνες προπαρασκευής, στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο. Είχε άλλωστε ολοκληρωθεί από τις αρχές Αυγούστου.

ΕΚΤΟΣ από την Αρχιεπισκοπή, το πόρισμα θα επιδοθεί και στον έτερο εταίρο της Αλληλεγγύης που είναι το Διορθόδοξο Κέντρο της Μονής Πεντέλης. Κατά πληροφορίες, ένα αντίγραφο του πορίσματος θα αποσταλεί στην Εισαγγελία για τα δέοντα, καθώς προκύπτουν σοβαρές ευθύνες. Κι ένα άλλο στο υπουργείο Εξωτερικών.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ότι η οφειλή της Αλληλεγγύης προς το ΥΠΕΞ ανέρχεται σε 7 εκατ. ευρώ. Είναι τα χρήματα που δόθηκαν προ πενταετίας στην Αλληλεγγύη για να αγοράσει τρόφιμα και να τα στείλει ως ανθρωπιστική βοήθεια σε .......
πληγείσες περιοχές. Όταν όμως αποκαλύφθηκε πως με τα χρήματα αυτά αγοράστηκαν τα περιβόητα «σάπια κοτόπουλα» και διάφορα άλλα «ληγμένα», το ΥΠΕΞ ζήτησε τα λεφτά του πίσω. Η Ντόρα Μπακογιάννη είχε μάλιστα αρχίσει να τα διεκδικεί τα χρήματα επί Χριστόδουλου, καθώς τα σχετικά κονδύλια είχαν εκταμιευθεί στην Αλληλεγγύη πριν πάει εκείνη στο υπουργείο το 2006.

Συντριπτική υποστήριξη
ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ πολιτικά πρόσωπα στο πόρισμα; Θα φανεί σύντομα. Την εποχή πάντως της υπερδραστηριοποίησης της Αλληλεγγύης, αρμόδιος για θέματα οικονομικής ενίσχυσης μη κυβερνητικών οργανώσεων ήταν φέρελπις υφυπουργός του ΥΠΕΞ που, στη δεύτερη περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή προήχθη σε υπουργό. Ούτως ή άλλως η Αρχιεπισκοπή εμφανίζεται αποφασισμένη να δώσει δείγμα γραφής επί θεμάτων νομιμότητας και διαφάνειας με το ξεκαθάρισμα του παρελθόντος της Αλληλεγγύης. Ο δε Ιερώνυμος θεωρεί ότι η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης έχει τη συντριπτική υποστήριξη της ιεραρχίας.
ΠΗΓΗ