Μακριά τα "πλοκάμια" του κυκλώματος σωματεμπορίας

Από μαγνητοφωνημένες συνομιλίες προκύπτει ότι οι κατηγορούμενοι φέρονται να είχαν σχέσεις με αστυνομικούς

Τρεις χιλιάδες διακόσια ευρώ το μήνα κατέβαλαν επιχειρηματίες μαγαζιών στην αστυνομία, για κάλυψη των δραστηριοτήτων τους, όπως προκύπτει απο τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μελών του κυκλώματος σωματεμπορίας.

Το κύκλωμα έφερνε κοπέλες από την ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια στην Ελλάδα ως χορεύτριες και κατέληγαν να δουλεύουν σε οίκους ανοχής, λαμβάνοντας τρία ευρώ ανά πελάτη.

Επίσης συνεργάζονταν με γιατρούς που εξέδιδαν πλαστά πιστοποιητικά υγείας ακόμα και σε κοπέλες που έπασχαν απο σοβαρές μεταδοτικές ασθένειες.

Από τους διαλόγους προκύπτει ότι χρηματίζονταν συγκεκριμένοι αστυνομικοί για να ενημερώνουν τους ιδιοκτήτες για τους ελέγχους.

Για την υπόθεση απολογήθηκαν τη Δευτέρα στον ανακριτή 14 άτομα.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της μαστροπείας ενώ στο ..... κύκλωμα εμπλέκονται αστυνομικοί, επιχειρηματίες και ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Οι πέντε κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Ανάμεσά του είναι ένας εν ενεργεία και ένας απόστρατος αστυνομικός.

Οι υπόλοιποι εννέα αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση τριών χιλιάδων ευρώ και περιοριστικούς όρους.

Ελεύθεροι με επιβολή χρηματικών εγγυήσεων από 3 έως 6 χιλιάδων ευρώ, περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και τακτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα, αφέθηκαν και οι υπόλοιποι έντεκα που απολογήθηκαν την Κυριακή.
SKAI