Εκκενώθηκε το παλαιό Εφετείο


Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί η εκκένωση του κτιρίου του παλαιού Εφετείου στην οδό Σωκράτους. Ξεκίνησε από χθες το απόγευμα, ενώ η αστυνομία πραγματοποίησε προσαγωγές έξι ατόμων που παρέμειναν στο κτίριο έως και σήμερα

Ήδη, από εχθές το απόγευμα οι μετανάστες άρχισαν να εγκαταλείπουν το κτίριο του παλαιού Εφετείου, υπό την επιτήρηση των αστυνομικών δυνάμεων, που δεν επέτρεπαν την είσοδο σε κανέναν άλλο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μετά τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε τρεις ορόφους του κτιρίου, πριν από λίγες ημέρες, σε σωρούς απορριμμάτων και ύστερα από συμπλοκή μεταξύ των αλλοδαπών που έμεναν εκεί, δόθηκε "τελεσίγραφο" στους αλλοδαπούς να εκκενώσουν το κτίριο έως σήμερα.

Σήμερα το πρωί είχαν μείνει έξι άτομα, τους οποίους οι αστυνομικοί απομάκρυναν. Οι έξι μετανάστες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, ........όπου θα εξεταστούν για να διαπιστωθεί αν είναι νόμιμοι ή παράνομοι στη χώρα μας.

Αμέσως μετά την εκκένωση του κτιρίου, κλιμάκια αστυνομικών το ερεύνησαν σχολαστικά, διαπιστώνοντας ότι επικρατούν πραγματικά άθλιες συνθήκες στο εσωτερικό του. Αφού ολοκληρώθηκε ο έλεγχος, το κτήριο αποκλείστηκε ενώ πλέον φρουρείται.

Από το πρωί, συνεργείο καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων καθαρίζει και απολυμαίνει τον περιβάλλοντα χώρο του πρώην Εφετείου.