Η επανάσταση των Γκαζάκηδων & τα συνεταιράκια - θεωρίες συνομωσιών-

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Την ώρα που όλες σχεδόν οι τράπεζες της Ευρώπης ανακοινώνουν κέρδη ρεκόρ αλλά και μείωση κατά 35 δις στις χορηγίες δανείων, την ώρα που οικονομικοί αναλυτές προβλέπουν μαζικές χρεοκοπίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων και εκπρόσωποι διεθνών οικονομικών οργανισμών και κυβερνήσεις αναμένουν με τρόμο κοινωνικές εκρήξεις, την ίδια ώρα παρατηρείται μια έκρηξη τυφλής βίας περιθωριακών «αριστερών» ομάδων με εκρήξεις γκαζακίων κατά αστυνομικών τμημάτων, κατά κομμάτων και άλλων υποτιθέμενων στόχων του συστήματος.
Για πρώτη φορά μετά την δεκαετία του 70, αναβιώνει στη Γερμανία ένα «κίνημα» βίας με εκρήξεις γκαζακίων κατά αστυνομικών αυτοκινήτων. Τα ίδια συμβαίνουν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Στην Ιταλία άρχισε ήδη ανοιχτός πόλεμος μεταξύ αριστερών και ακροδεξιών «περιπόλων».
Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που πολλοί ηγέτες άρχισαν ήδη να μιλούν για ριζικές αλλαγές στο αγοραίο σύστημα, το οποίο φαίνεται πλέον ανίκανο να μας βγάλει από την κρίση. Η έκρηξη της βίας κατά υλικών στόχων και οι συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων περιθωριακών ομάδων θυμίζει τα πρώτα χρόνια πριν την άνοδο των Ναζί και των Φασιστών στην εξουσία. Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις για να προβλέψει κάποιος ποιοι θα είναι οι τελικοί ωφελούμενοι από όλη αυτή την ιστορία της τυφλής βίας. Οι λεγόμενοι γκαζάκηδες, οι κάθε γκαζάκηδες, αν όχι συνειδητά, τουλάχιστον ασυνείδητα παίζουν το παιχνίδι εκείνων που δήθεν αντιπαλεύονται. Είναι όργανα και συνεταιράκια των ακροδεξιών. Είναι οι προληπτικοί πυροσβέστες της κοινωνικής οργής που συσσωρεύεται εδώ και πολύ καιρό, αναζητεί μορφές έκφρασης αλλά αποδοκιμάζει την τυφλή βία και φοβάται την χειραγώγησή της από τέτοιες ομάδες βίας για τη βία.