ΜΙΚΡΟΙ "ΑΡΧΟΝΤΕΣ" ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ Γ ΙΟΡΤΕΣ...

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ

Ένα από τα μεγαλύτερα αγαθά που απολαμβάνει επί χιλιετίες το Ανθρώπινο Γένος, είναι αυτό του πολιτεύματος της Δημοκρατίας, του συνόλου δηλαδή των θεσμών, σύμφωνα με τους οποίους κυβερνάται μια πολιτεία, οι οποίοι ορίζονται με βάση την αρχή οτι η εξουσία πηγάζει και εξασκείται από το λαό
Ένα σύνολο θεσμών, που γέννησε η Ελλάδα, και, που το δώρισε απλόχερα σε όλη την ανθρωπότητα αφού προηγουμένως επέδειξε την εφαρμογή τους στην πράξη
Ενα αγαθό που μόνο αν το απολαύσεις και κάποτε το χάσεις, μπορείς να καταλάβεις την ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ αξία του , αποκτώντας ισχυρή βούληση να δώσεις ΚΑΘΕ αντίτιμο για να το ξανακάνεις κτήμα σου
Η Ελλάδα είχε την διπλή ευλογία και να το γεννήσει, και να το χάσει κατά καιρούς για να το ξανακερδίσει αργότερα μετά απο σκληρούς αγώνες . Αγώνες που μόνο με αυτούς μιας μάνας που μάχεται να βρεί το χαμένο παιδί της μπορούν να συγκριθούν.
Αγώνες που όταν έχουν αίσιο τέλος , η μάνα Ελλάδα μπορεί να .......γιορτάζει την μνήμη τους με απόλυτο μεγαλείο

Το αίσιο τέλος ενός τέτοιου αγώνα, και την επιστροφ'ή του απαχθέντος απο την χούντα παιδιού της υποτίθεται οτι γιορτάζει μιά φορά το χρόνο, τα τελευταία 35 χρόνια, η Ελληνική πολιτεία μόνο που αυτή τη φορά η «λάμψη και το μεγαλείο» θα αντικατασταθούν από «πρωινές πορτοκαλάδες»

Αλήθεια, ποιά μάνα, θα αρνιόταν να γιορτάσει μεγαλοπρεπως την ανεύρεση του χαμένου τέκνου της?

Σίγουρα οι «πρωινές πορτοκαλάδες» δεν προσδίδουν εορταστικό μεγαλείο. Οι δε «βραδινές απαστράπτουσες παρελάσεις» της πολιτικής eliteτου τόπου είναι αμφισβητήσιμο απο πολλούς αν προσδίδουν απόχρωση μεγαλείου

Τι συμβαίνει λοιπόν? Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τρελάθηκε και υποβαθμίζει την γιορτή επικαλούμενος την οικονομική κρίση ή έχει ιδιόμορφη άποψη περί εορταστικής μεγαλοπρέπειας?

Δεν πιστεύω οτι συμβαίνει ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Απλά κατάλαβε οτι το «χαμένο τέκνο» βρέθηκε μεν, αλλά ΔΕΝ είναι τόσο καλά.
Το «χαμένο τέκνο» ΔΕΝ είναι σε κατάσταση που συνάδει με εορτασμούς. Οι πολιτικοί καλεσμένοι των προηγούμενων «μεγαλόπρεπων» εορτασμών ΔΕΝ το φρόντισαν ως όφειλαν.

Ο Πρόεδρος με την κίνηση του αυτή , ρωτά έμμεσα και διακριτικά τους καλεσμένους (κυβέρνηση και αντιπολίτευση απο όλες τις πτέρυγες)

Είστε κύριοι άξιοι να συμμετέχετε σε μια μεγάλη γιορτή?

Δικαιούστε κύριοι να γιορτάζετε για τα «έργα» και τις «ημέρες» σας?

Η εξουσία που ασκείτε «πηγάζει» απο το λαό, ή έχετε κάνει εκτροπή της κοίτης του νερού λίγα μέτρα μετά την πηγή , κατευθύνοντας το στα τσιφλίκια σας?

Και το κυριότερο ΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΕ?

Το γεγονός οτι στα πλαίσια των Δημοκρατικών θεσμών όλοι έχουν ίσες ευκαιριες στην παιδεία?
Το γεγονός οτι στα πλαίσια των Δημοκρατικών θεσμών όλοι έχουν ίσες ευκαιρίες στην εργασία?
Το γεγονός οτι στα πλαίσια των Δημοκρατικών θεσμών απολαμβάνουμε ένα αποδεκτό σύστημα υγείας?
Το γεγονός οτι κανείς γείτονάς μας δεν αμφισβητεί τα σύνορά μας?
Το γεγονός οτι στα πλαίσια των Δημοκρατικών θεσμών ο λαός που είναι η θεωρητική «πηγή» της εξουσίας σας, σύρεται για τα λάθη του σε πολυετείς δίκες, τη στιγμή που εσείς αθωώνεστε μεταξύ σας?
Το γεγονός οτι οτι στα πλαίσια των Δημοκρατικών θεσμών με αλχημιστικούς εκλογικούς νόμους , μεταβάλλετε τα κριτήρια εκλογής σας κατά βούληση?

Έχει κανείς απο εσάς το μεγαλείο να γράψει το όνομά του στο όστρακο του εξοστρακισμού, όταν οι περιστάσεις το επιβάλλουν και να απαγκιστρωθεί απο τα έδρανα στα οποία νομίζετε οτι είστε βιδωμένοι?

Έχει κανείς σας το μεγαλείο αυτών που πραγματικά εφάρμοσαν την Δημοκρατία , χιλιετίες πριν, για να δικαιούστε συμμετοχή σε μεγάλες γιορτές που σχετίζονται με αυτήν?

Ο Πρόεδρος , με τις «πρωινές πορτοκαλάδες» σας λέει διακριτικά φέτος, οτι ΔΕΝ πρέπει να γιορτάσετε, αλλά να προβληματιστείτε

Αν κάποτε καταφέρετε να ΠΕΙΣΕΤΕ τον Ελληνικό Λαό οτι πράγματι υπάρχει καρπός της εργασίας σας προς εορτασμό, να ξέρετε οτι όποια κι αν είναι η οικονομική κατάσταση της χώρας και των πολιτών, τις σαμπάνιες , τα βραδυνά ενδύματα , και όλα τα καλούδια που είναι απαραίτητα για έναν μεγάλο εορτασμό θα σας τα φέρει ο ΙΔΙΟΣ ο κόσμος

Για ην ώρα είστε πολύ μικροί για μεγάλες γιορτές

ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ