Στις Βρυξέλλες στέλνει το ΠΑΣΟΚ τη γνωμοδότηση Σανιδά


Υπόψη της Ευρωπαϊκής Αρχής Προστασίας Δεδομένων και της Κομισιόν θα θέσει το ζήτημα της Γνωμοδότησης του Γιώργου Σανιδά για το απόρρητο στο διαδίκτυο, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σταύρος Λαμπρινίδης.

"Η γνωμοδότηση Σανιδά έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομολογία επί του θέματος και δείχνει επικίνδυνη άγνοια έως και αδιαφορία για την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων των Ελλήνων πολιτών στο διαδίκτυο", υπογράμμισε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Σημείωσε ότι όλες οι ευρωπαϊκές οδηγίες και οι γνωμοδοτήσεις των αρχών προστασίας δεδομένων είναι κατηγορηματικές, ότι τα στοιχεία μιας ηλεκτρονικής επικοινωνίας αποτελούν προσωπικά δεδομένα και εμπίπτουν ρητά στο απόρρητο των επικοινωνιών.

"Αυτό δεν θα πει, προφανώς, ότι οι δικαστικές αρχές δεν μπορούν να διατάξουν, κατ' εξαίρεση στον κανόνα και υπό αυστηρές προϋποθέσεις, άρση του απορρήτου για να διερευνηθεί η πιθανή τέλεση σοβαρής εγκληματικής πράξης, όπως επίσης ρητά δηλώνει ο ευρωπαϊκός νόμος. Αλλά από το σημείο αυτό, μέχρι το σημείο της κατάργησης του απορρήτου χιλιάδων πολιτών με απλή απόφαση μίας αστυνομίας, και μάλιστα χωρίς ανεξάρτητες διαδικασίες και έλεγχο, καθώς και η εξίσωση κακουργημάτων και πλημμελημάτων, παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε άλλα καθεστώτα", πρόσθεσε ο Στ. Λαμπρινίδης
Πηγή