Αρεοπαγίτης για τις φυλακές


Μετά τον θόρυβο των τελευταίων ημερών για τη διαφθορά στις φυλακές, το υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε να ορίσει τον αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Αναστάσιο Καννελόπουλο, υπεύθυνο για τις ανακρίσεις για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τα τεκταινόμενα στις φυλακές της χώρας.

Ο υπουργός Ν. Δένδιας ανακοίνωσε ακόμη ότι θα συγκληθεί σύσκεψη των διευθυνόντων των Εισαγγελιών Εφετών της χώρας, με μοναδικό αντικείμενο τη διαφθορά στο χώρο των φυλακών

Δόθηκε ακόμη τριήμερη παράταση στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, Μ. Κουκάκη, για την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης, που διεξάγει σχετικά με το διευθυντή των αγροτικών φυλακών Αγιάς Χανίων και προϊστάμενο του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Μιχ. Κυριακάκη. Η παράταση δόθηκε, καθώς μετά την κατάθεση του διευθυντή των φυλακών, κρίθηκε αναγκαίο να εξεταστούν και οι μάρτυρες, τους οποίους πρότεινε.

Παράλληλα, με εντολή του υπουργού τέθηκαν σε .......διαθεσιμότητα δυο αρχιφύλακες των φυλακών Λάρισας, τα ονόματα των οποίων εμπλέκονται στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις μεταξύ των μελών της συμμορίας των 16.

Ανακοίνωσε ακόμη πως οι φυλακές των Γρεβενών θα είναι σε περίπου ένα μήνα φυλακές υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ) και θα μεταφερθούν σ΄αυτές όλοι οι βαρυποινίτες.

Παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης ανέφεραν πως στο θέμα της διαπλοκής και της διαφθοράς στις φυλακές ελέγχονται τα πάντα, ακόμα και σχέσεις σωφρονιστικών υπαλλήλων με υπαλλήλους του υπουργείου Δικαιοσύνης και υπαλλήλους άλλων κρατικών οργάνων. Οι ίδιοι παράγοντες διευκρίνισαν ότι θα «ανοίξουν» και υποθέσεις του παρελθόντος, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στο θέμα της διαφθοράς μέσα και έξω από τις φυλακές. .
ΕΘΝΟΣ