Συμπλοκή για μία... παιδική χαρά

Θέατρο επεισοδίων, για μία ακόμη φορά, έγινε χθες το βράδυ η πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα. Ομάδες νεαρών συνεπλάκησαν με μέλη της «Χρυσής Αυγής», με αφορμή την παιδική χαρά που υπάρχει στην περιοχή και για να χωρίσουν, χρειάστηκε η επέμβαση δυνάμεων των ΜΑΤ.

Για λίγο η κατάσταση ήταν έκρυθμη, αφού από τη μία πλευρά εκτοξεύονταν πέτρες και ξύλα και από την άλλη δακρυγόνα και χημικά, με συνέπεια ο χώρος να μετατραπεί σε πεδίο μάχης.

Τα επεισόδια άρχισαν όταν ομάδα περίπου σαράντα ατόμων πήγε στην εν λόγω πλατεία, με σκοπό, όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής, να ανοίξει την πόρτα παιδικής χαράς, προκειμένου να καταφεύγουν εκεί οι παράνομοι μετανάστες της περιοχής.

Η πόρτα είχε ασφαλιστεί, είπαν, από τους ενοίκους των γύρω πολυκατοικιών για να μην την καταλαμβάνουν οι μετανάστες και να μπορούν τα παιδιά τους να παίζουν ελεύθερα.

Μόλις εμφανίστηκαν οι νεαροί, οι παρευρισκόμενοι στην .......
πλατεία κινήθηκαν εναντίον τους και για λίγο σημειώθηκαν επεισόδια.

Αμέσως στο σημείο έφτασε μία τις διμοιρίες των ΜΑΤ που σταθμεύει μόνιμα στην περιοχή για την αποτροπή εκτρόπων και τα χειρότερα αποφεύχθηκαν.

Οι νεαροί επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών, εκτοξεύοντας εναντίον τους πέτρες, ξύλα και μπουκάλια, με συνέπεια να προκληθεί δεύτερος γύρος επεισοδίων.

Μετά τα επεισόδια, μία ομάδα αποχώρησε από την περιοχή μέσω της οδού Κοδριγκτώνος και κατέφυγε στην ΑΣΟΕ, όπου παρέμεινε έως αργά το βράδυ.

Περίπου στις εννιά το βράδυ, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην οδό Πατησίων, έξω από το πανεπιστήμιο διακόπηκε για λίγο.

Οι νεαροί, κατά την αποχώρησή τους από την πλατεία Αγίου Παντελεήμονα επιτέθηκαν και σε αστυνομικούς της ομάδας «Δ» που βρήκαν στον δρόμο τους, με συνέπεια να τραυματίσουν έναν αστυφύλακα. Για τα επεισόδια, συνελήφθησαν πέντε άτομα.
ΕΘΝΟΣ