ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΙΑ

ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάζοντας τα στοιχεία της Eurostat που ήταν δημοσιευμένα στην Καθημερινή (
Εδώ) ήταν η μόνη πανευρωπαϊκή πρωτιά της Ελλάδας για την οποία η Ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι υπερήφανη. 32% του ΑΕΠ λόγω της μεγάλης φοροδιαφυγής τα φορολογικά έσοδα της χώρας έναντι 40% της υπόλοιπης Ευρώπης, ο φόρος εισοδήματος και οι ασφαλιστικές εισφορές που πληρώνουμε είναι υψηλότερες από τους υπόλοιπους 27, συγκεκριμένα είμαστε 35,5% έναντι 34,4% και 34,3% αντίστοιχα στην υπόλοιπη Ευρώπη, ο φόρος κατανάλωσης είναι σαφώς μικρότερος από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους κατά 15,4% έναντι 22,2% και 21,5% αντίστοιχα, ενώ η φορολογία του ελληνικού κεφαλαίου είναι αισθητά μειωμένη – μόνο 15,9% έναντι 25,7% και 26,9% στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ενώ η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2009 η ανεργία εκτινάχθηκε από το 8,3 % στο 9,3% με κυριότερα θύματα της τους νέους και τις γυναίκες. Τα στοιχεία είναι (
Εδω) Αυτόν τον παράδεισο μας επιφύλαξε η νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, που κυριολεκτικά έκανε τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους. Και το έργο της θα έχει χειρότερη συνέχεια.