Τα ευτράπελα των Ευρωεκλογών


Πολλά ευτράπελα συνέβησαν στις φετινές Ευρωεκλογές με χαρακτηριστικό συμβάν τη ληστεία ενός δικαστικού αντιπροσώπου του 115ου εκλογικού τμήματος στα Πατήσια, του οποίου έκλεψαν την τσάντα μέσα στην οποία είχε τα κλειδιά της κάλπης.
Τη λύση έδωσε η αστυνομία, ανοίγοντας την κάλπη!

Λάθος κλειδιά έδωσε ο δήμος Αθηναίων στον εκλογικό αντιπρόσωπο του 96ου εκλογικού κέντρου στον Νέο Κόσμο, όμως, ψηφοφόροι κατήγγειλαν πως η πόρτα του σχολικού κτηρίου άνοιξε με τα κλειδιά μιας γυναίκας που πήγε να ψηφίσει. Από την πλευρά της αστυνομίας, η πόρτα άνοιξε με τη βοήθεια κλειδαρά.

Φαίνεται πως οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στον Πύργο Υπάτης και στο Περιβόλι Φωκίδας, κοιμήθηκαν αργά το προηγούμενο βράδυ με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να ξυπνήσουν το πρωί και το Υπουργείο Εσωτερικών να τους κάνει συνεχείς κλήσεις ώστε να σηκωθούν και να μεταβούν στα εκλογικά τμήματα.

Πολλές απουσίες σημειώθηκαν από τα άτομα που πλαισίωναν την εκάστοτε εφορευτική επιτροπή αφού σε τέσσερα εκλογικά τμήματα της Ηλιούπολης έλειπαν οι εφορευτικές επιτροπές.

Στη Σύρο τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής πήγαν ...παραλία και τη θέση τους πήραν εκπρόσωποι των πολιτών κομμάτων, ενώ στο 264ο εκλογικό τμήμα του Χολαργού ο δικαστικός αντιπρόσωπος έχασε την σφραγίδα!
cosmos