Στην δέσμευση και των προσωπικών λογαριασμών όλων των παιδιών του κ. Χρ. Καραβέλα προχώρησε ο κ. Ζαγοριανός.

Στην δέσμευση και των προσωπικών λογαριασμών όλων των παιδιών του κ. Χρ. Καραβέλα, περιλαμβανομένου και του 18χρονου γιού του, Ρωμύλου, προχώρησε, ο κ. Ζαγοριανός. Οπως σημείωναν νομικοί κύκλοι η ενέργεια αυτή, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο νεαρός να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή, ακόμη και να του απαγγελθούν αντίστοιχες κατηγορίες με εκείνες που βαρύνουν έως τώρα τις αδερφές του και να κληθεί να απολογηθεί. Εν τω μεταξύ, η σύζυγος και οι κόρες του πρώην οικονομικού διευθυντή της Siemens Ελλάς, κατέθεσαν προσφυγές για την άρση της προσωρινής κράτησης, της κ. Μάρθας Καραβέλα και της κόρης της, Χρυσάνθης - Βαλεντίνης, και των περιοριστικών όρων που έχουν επιβληθεί, και ειδικότερα της «υπέρογκης και παράλογης», όπως χαρακτηρίζεται στο κείμενο των προσφυγών, εγγύησης του 1.000.000 ευρώ για τις δύο άλλες κόρες, Αλεξία και Φοίβη, προκειμένου να παραμείνουν ελεύθερες.
Στις προσφυγές που αφορούν την άρση της προσωρινής κράτησης, η κ. Καραβέλα και η κόρη της, υποστηρίζουν ότι ο ανακριτής υπερέβη τις αρμοδιότητές του, επεκτείνοντας ανεπίτρεπτα την κατηγορία στο πρόσωπό τους, και επομένως θα έπρεπε να..... κρίνονται ως παράνομες οι όποιες περαιτέρω ενέργειές του. Ειδικά η κ. Καραβέλα επαναλαμβάνει, μετά και από την απολογία της ότι «η διαχείριση και η εποπτεία των τραπεζικών λογαριασμών ανήκε αποκλειστικώς στον σύζυγό μου», και προσθέτει ότι «ποτέ δεν αμφισβήτησα ούτε και είχα λόγο να το πράξω, την ποιότητα ή την προέλευση αυτών των χρημάτων». Εν συνεχεία, μάλιστα η κ. Καραβέλα σημειώνει ότι «ακόμα και εάν ο σύζυγός μου έχει τελέσει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται, είναι άδικο για μας, την οικογένειά του, να καταστρεφόμαστε για τις επιλογές του». «Για αυτό, ακόμη και εάν τα χρήματα των λογαριασμών δεν ήταν δεσμευμένα, δεν θα διακινδύνευα εν γνώσει μου να τα χρησιμοποιήσω, εφόσον θεωρείται ότι προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες», καταλήγει η σύζυγος του καταζητούμενου πρώην στελέχους της Siemens Ελλάς.
Μετά την κατάθεση των προσφυγών, ένας εκ των συνηγόρων της οικογένειας, ο κ. Ι. Μαρκουλάκος, υποστήριξε ότι «είναι θέμα ημερών ο κ. Καραβέλας να εμφανιστεί ενώπιον της γερμανικής δικαιοσύνης». Νωρίτερα, είχαν υποβάλει την παραίτησή τους από την υπεράσπιση των μελών της οικογένειας Καραβέλα υπέβαλαν οι δικηγόροι κ. Ι. Βλάχος και Ηλ. Μπίσιας, επικαλούμενοι πλήρη διαφωνία με την υπερασπιστική τακτική της οικογένειας. Επειτα από αυτή την εξέλιξη, συνήγορος υπεράσπισης για τις τρεις κόρες του πρώην διευθυντικού στελέχους της Siemens Ελλάς, ανέλαβε ο δικηγόρος κ. Σάκης Κεχαγιόγλου.