Είμαστε Υποκριτές

Όπως τα βλέπει ο ΑΣΤΟΣ

Πριν από λίγες μέρες , σε όλα τα μπλοκ, όλοι κατέκριναν και σωστά ,αυτούς, που μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές , οδήγησαν την Θώδη στο νοσοκομείο με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Οι «έξυπνοι» παρουσιαστές έκαναν πλάκα σε βάρος της επιζητώντας την επιβράβευση μέσα από τα νούμερα της AGB.
Οσοι ήμαστε από χωριά το έργο το έχουμε δει. Ειδικά τις περασμένες δεκαετίες , όταν δεν υπήρχαν ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, σε όλα τα χωριά υπήρχε «ο τρελός » του χωριού , πάνω στο οποίο οι « νοήμονες » ξέσπαγαν και έκανα πλάκα . Οπου η φύση δεν έφερνε κάποιον «τρελό» αναλάμβαναν οι χωρικοί να δημιουργήσουν , έπεφταν πάνω σε άτομα με προβλήματα, με μειωμένες αντοχές και σε μικρό διάστημα « ο τρελός του χωριού » ήταν έτοιμος για χρήση.
Δυστυχώς το έργο αυτό παίζεται και στις μέρες μας αλλά σε πανελλαδική
προβολή. Τα κάθε είδους μέσα και κυρίως τα τηλεοπτικά αναλαμβάνουν στο βαθμό της τηλεθέασης να εξευτελίζουν και να διαπομπεύουν άτομα που είναι σαφές ότι δεν μπορούν , για διάφορους λόγους, να αντισταθούν και να υποστηρίξουν τον εαυτό τους.
Ολοι έχουμε δει πολλά άτομα που για ένα διάστημα παίζουν αυτό τον ρόλο να παρελαύνουν από τις τηλεοπτικές εκπομπές και να χάνονται αφού μας έχουν «ψυχαγωγήσει» για ένα διάστημα.
Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται και τώρα με ......
αφορμή τις εκλογές.
Βλέπουμε να προωθούνται ,να προβάλλονται και να εξευτελίζονται άτομα που αν όχι τίποτα άλλο είναι μειωμένης αντίληψης και ικανότητας για αυτοπροστασία.
Το ερώτημα το δικό μου είναι γιατί εξακολουθεί να γίνεται αυτό;
Μας λείπουν τα θέματα για να γελάσουμε, είναι εύκολο και δεν κοστίζει;
Σαν κοινωνία έχουμε κατρακυλήσει τόσο πολύ που ζητούμε και θέλουμε αυτά τα θεάματα; Θέλω να πιστεύω πως όχι.
Λογικά θα περίμενε κανείς να έχει επέμβει η πολιτεία. με τα θεσμοθετημένα όργανα της να προστατεύσει αυτά τα άτομα. Γιατί δεν το κάνει;
Νομίζω ότι χρέος μας είναι , σαν χρήστες ή διαχειριστές των blog, να καταδικάσουμε αυτά τα περιστατικά και να μην τα ενισχύουμε με την αναπαραγωγή τους.