Συνεχίζουν να προκαλούν οι βουλευτές μας....

Δεν διδάχθηκαν τίποτα από την πολιτική κρίση στη Μεγάλη Βρετανία.
Στη Μεγάλη Βρετανία οι βουλευτές των κομμάτων προσπάθησαν να εφαρμόσουν το δόγμα Βουλγαράκη «ηθικό είναι ό,τι είναι νόμιμο».
Αφού πρώτα νομοθέτησαν την κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό διαφόρων δαπανών τους, άρχισαν να στέλνουν το λογαριασμό στους Βρετανούς φορολογούμενους.
«Τυχερά» χωρίς τέλος
Το ενοίκιο της δεύτερης κατοικίας, η επίπλωση των σπιτιών τους και των γραφείων τους, η ανακαίνιση των γραφείων τους, όπως και η συντήρησή τους άρχισαν να πληρώνονται από τους Βρετανούς φορολογούμενους. Το σύστημα λειτουργούσε καλά για όσο διάστημα αναπτυσσόταν η βρετανική οικονομία με δυναμικό ρυθμό. Τώρα, όμως, που έχει μπει σε φάση συρρίκνωσης του ΑΕΠ και πραγματοποιούνται μαζικές απολύσεις είναι λογικό να ζητούν τα ΜΜΕ -για λογαριασμό της ......κοινής γνώμης- εξηγήσεις για τις υπερβολικές δαπάνες και τα κάθε είδους προνόμια των βουλευτών.
Η κυβέρνηση του Γκόρντον Μπράουν υπέστη νέα δημοσκοπική καθίζηση εξαιτίας των αποκαλύψεων για τις διαχειριστικές συνήθειες των κυβερνητικών βουλευτών. Ο πρόεδρος της Βουλής των κοινοτήτων Μάικλ Μάρτιν, ο οποίος προέρχεται από την κυβερνητική παράταξη, ανακοίνωσε χθες ότι παραιτείται από το σώμα στις 21 Ιουνίου. Ο 63χρονος Μάρτιν είναι ο πρώτος πρόεδρος της Βουλής των κοινοτήτων που παραιτείται εδώ και 300 χρόνια. Συμπλήρωσε μία 10ετία σε αυτό το αξίωμα και μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες είχε την εικόνα έντιμου και ευρύτερα αποδεκτού πολιτικού. Τώρα πληρώνει το γεγονός ότι χαλάρωσε, για προφανείς λόγους, τον έλεγχο των δαπανών της Βουλής και προσπάθησε να αποτρέψει τις αποκαλύψεις των ΜΜΕ
Εδώ είναι Βαλκάνια
Και ενώ η Μεγάλη Βρετανία συγκλονίζεται από την αδυναμία της πολιτικής της τάξης να προσαρμοστεί στις νέες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, στην Ελλάδα συνεχίζεται το μεγάλο φαγοπότι -και σε επίπεδο βουλευτών- σε βάρος των φορολογούμενων πολιτών.
Οι βουλευτές μας διατηρούν το αφορολόγητο του 50% του εισοδήματός τους, εντυπωσιακά προνόμια για τη στελέχωση των γραφείων τους, το πολυτελές αυτοκίνητο Ι.Χ. και άλλες εντυπωσιακές παροχές. Παράλληλα, υποκρίνονται ότι διαμαρτύρονται για τη νέα αύξηση των μισθών και των συντάξεών τους που έχουν δρομολογήσει μέσα από τις νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες αύξησαν κατά 80%-90% τις αποδοχές των δικαστικών και τις συνταγματικές δεσμεύσεις με τις οποίες συνδέονται οι αποδοχές των ανώτατων δικαστικών λειτουργών με τις αποδοχές των βουλευτών. Συνεχίζεται, λοιπόν, το μεγάλο διακομματικό φαγοπότι μέχρι εξάντλησης των οικονομικών δυνατοτήτων και της υπομονής των φορολογούμενων.