ΟΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΕΣ ΤΟΥ 51%

ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ

Είναι το μεγαλύτερο ποσοστό των ψηφοφόρων της χώρας αλλά δεν φαίνεται να απασχολεί καθόλου τη θεματολογία των κομμάτων. Πολύ περισσότερο την πολιτική του κυβερνώντος κόμματος. Είναι προφανές ότι επειδή η κυβέρνηση τοποθέτησε μια γυναίκα, επικεφαλής του υπουργείου Απασχόλησης – η Θάτσερ στην ελληνική της εκδοχή λόγω των άθλιων μέτρων που εξήγγειλε για τις γυναίκες- θεωρεί ότι ξεμπέρδεψε με τον γυναικείο πληθυσμό της χώρας, που είναι αυτός ο οποίος υπέστη και τις μεγαλύτερες απώλειες με τα ασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης, και έπεται συνέχεια γιατί τα μέτρα αυτά θα είναι σκληρότερα και για τις εργαζόμενες στο Δημόσιο γυναίκες.

Έχουμε λοιπόν από τη μία πλευρά υπογεννητικότητα και έναν συνεχώς γηράσκοντα πληθυσμό, πράγμα που θα έπρεπε να θέσει σε εγρήγορση την κυβέρνηση ως προς τη λήψη μακρόπνοων μέτρων για να αναστρέψει την παρούσα άσχημη κατάσταση και να ενισχύσει την αύξηση του πληθυσμού και τη συνακόλουθη ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων, και ως συνήθως με τη συγκεκριμένη κυβέρνηση πάλι δεν έκανε τίποτα το επωφελές ως προς τον συγκεκριμένο πληθυσμό. Αντίθετα όλα δείχνουν ότι θα κάνει ότι χειρότερο περνά από το χέρι της για να χειροτερέψει την κατάσταση των γυναικών. Δεν είναι που δεν έχει κάνει τίποτα για να μειωθεί η ανεργία των γυναικών, αφού το μεγαλύτερο ποσοστό των ανέργων βρίσκεται στη συγκεκριμένη ομάδα, θέτοντας με την βάρβαρη πολιτική της στο περιθώριο το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού μας , αλλά επιφυλάσσει τα χειρότερα εναντίον των γυναικών αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές.

Και για να μην ξεχνάμε τί επισώρευσε επί του γυναικείου πληθυσμού η κυβέρνηση, πλήττοντας βάναυσα την μητρότητα, συνοπτικά αναφέρουμε: προσέθεσε πάνω από μια πενταετία για να φτάσουν σε μειωμένη σύνταξη, παρόλο που είναι μητέρες με ανήλικα παιδιά, κατάργησε τις μειωμένες συντάξεις, ενώ η κοινωνική της πολιτική ως προς την ίδρυση δημοτικών ή κρατικών παιδικών σταθμών, αίτημα που το είχε υποσχεθεί στις γυναίκες, δεν υλοποιήιηκε ποτέ. Και αν αυτό δεν είναι βάρβαρη και ρατσιστική συμπεριφορά ως προς τις γυναίκες τί είναι;. Τη ρατσιστική αυτή διάθεση κατά των γυναικών η κυβέρνηση τη δείχνει και προς τα γυναικεία πολιτικά στελέχη της. Η γυναικεία εκπροσώπηση σε υπουργικό επίπεδο αναλογικά με τον γυναικείο πληθυσμό κινείται σε μηδαμινά επίπεδα. Εξ ου και η μισογυνική πολιτική της.