Το Τραγούδι της ημέρας - Socrates Drank the Conium

Υπάρχει ή υπήρξε Ελληνικό ροκ αγαπητέ καφετζή; Η απάντηση από τους θαμώνες του καφενείου ακούγοντας το τραγούδι που ακολουθεί.

Socrates Drank the Conium
Νομίζω ότι ήρθε ο καιρός να ασχοληθούμε και λίγο με το μεγαλύτερο κεφαλαίο στην ιστορία του Ελληνικού Classic Rock, τους Socrates. Είναι το μοναδικό συγκρότημα με αγγλικό στίχο που εκείνες τις δύσκολες εποχές για αυτό το είδος μουσικής, τη δεκαετία του ’70, υπήρχε δισκογραφικά και γέμιζε γήπεδα μπάσκετ, κλαμπ και κινηματογράφους (αλήθεια, θυμάστε τα κυριακάτικα πρωινά) από πιστούς φίλους διψασμένους για Rock. Τα κύρια μέλη των Socrates είναι ο κιθαρίστας Γιάννης Σπάθας και ο τραγουδιστής και μπασιστας Αντώνης Τουρκογιώργης ενώ σε όλα αυτά τα χρόνια ύπαρξης τους (από το 1969 παρακαλώ) έχουν περάσει πολλοί κορυφαίοι μουσικοί όπως ο Βαγγέλης Παπαθανασιου, ο Γιώργος Τρανταλιδης, ο Νίκος Αντυπας, ο Νίκος Πολίτης κ.α.
Η μουσική τους είχε επηρεασμούς από μια μεγάλη παλέτα μουσικών ειδών όπως η Rock, η Jazz, το Blues αλλά και πολλά στοιχεία ελληνικής παραδοσιακής μουσικής περισσότερο στο παίξιμο της κιθάρας του Σπάθα.Θα ξεκινήσουμε ακούγοντας από τον πρώτο δίσκο τους με τον τίτλο "Sokrates Drank the Conium" που κυκλοφόρησε το 1972, το τραγούδι ‘Close The Door And Lay Down’


Ευχαριστούμε τον απλό άνθρωπο για την επιμέλεια
Για περισσότερη μουσική στο
simplemanradiο