Η Ελληνική λεβεντιά έκλεψε τις εντυπώσεις!

Οι Έλληνες εντυπωσίασαν στο φετινό φεστιβάλ Zilele Severinului 2009, στην πόλη Drobeta Turnu Severin της Δυτικής Ρουμανίας! Για δύο ώρες περίπου τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου Ηπειρωτών και του Λαογραφικού Σύλλογου «Giortani» Καματερού Αθήνας με 30 χορευτές και συνοδεία μουσικών κέρδισαν τις εντυπώσεις.
Ανάμεσα στους θεατές ήταν και οι ομογενείς, μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Drobeta Turnu Severin Ρουμανίας, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους κατάγονται από την Ήπειρο. Τα συναισθήματα ήταν έντονα και όλοι δάκρυσαν από τις αναμνήσεις που δημιούργησαν οι υπέροχες χορευτικές φιγούρες και η γνήσια παραδοσιακή ελληνική μουσική.
Η Ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον ......
Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Καλυβά, μέλος της Διοίκησης της Εκκλησίας της Ελλάδας, τους εκπροσώπους του Δήμου Καματερού Αθήνας και τον Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών αντάλλαξαν δώρα με το Δήμαρχο της Drobeta Turnu Severin κ. Constantin Gheorghe μέσα σε αποθέωση από το κοινό που κατέκλυσε το χώρο.
Ιδιαίτερη μνεία δόθηκε και στους χορηγούς της μεγάλης Ελληνικής αποστολής τις εταιρείες Romtelecom και GIGA EARTH, το Δήμο Καματερού Αθήνας και την Ενορία Αγίου Γεωργίου του ομώνυμου Δήμου.