Πολύνεκρη έκρηξη βόμβας στο Πακιστάν με θύματα παιδιά


Πολύνεκρη έκρηξη βόμβας στο Πακιστάν με θύματα παιδιά
Τουλάχιστον 12 παιδιά σκοτώθηκαν σε έκρηξη βόμβας σε χωριό του βορειοδυτικού Πακιστάν, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Επτά αγόρια και πέντε κορίτσια, ηλικίας 5 έως 13 ετών, σκοτώθηκαν στο ορεινό χωριό, η πρόσβαση στο οποίο είναι δύσκολη, εξήγησε ο Σαϊντ Ζαμάν, αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας εκφράζοντας φόβους πως ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί. «Τα παιδιά βρήκαν τη βόμβα έξω από ένα δημοτικό σχολείο θηλέων στο χωριό Λουκμάν Μπαντά» στην κοιλάδα Σουάτ, διευκρίνισε.
«Η βόμβα είχε.....
σχήμα ωοειδές και εξερράγη ενώ τα παιδιά έπαιζαν με αυτήν», πρόσθεσε.Τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ τους μια γυναίκα, τραυματίστηκαν. Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Γιουσούφ Ράζα Γκιλάνι εξέφρασε «την οδύνη του». «Αυτοί που παίζουν με αθώες ζωές δεν θα γλιτώσουν ούτε από την οργή του Αλλάχ ούτε από το νόμο», δήλωσε σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε.
Το βορειοδυτικό Πακιστάν μαστίζεται από κύμα βίας από τότε που εκατοντάδες εξτρεμιστές από το Αφγανιστάν εισχώρησαν στα σύνορα για να διαφύγουν από την υπό τις ΗΠΑ επέμβαση στα τέλη του 2001. Σχολεία θηλέων έχουν ήδη αποτελέσει στόχο, καθώς οι εξτρεμιστές θεωρούν ότι η εκπαίδειση των γυναικών δεν συνάδει με τις αρχές του Ισλάμ.
Το χωριό όπου σημειώθηκε η έκρηξη βρίσκεται σε περιοχή που τελεί υπό το καθεστώς του ισλαμικού νόμου (σαρία), ύστερα από συμφωνία μεταξύ των Ταλιμπάν και της κυβέρνησης.
Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν αυτή την εβδομάδα ότι η παρουσία των ισλαμιστών στο βορειοδυτικό Πακιστάν, όπου έχουν τη βάση τους οι Ταλιμπάν και εξτρεμιστές με διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, συνιστά απειλή για όλη τη χώρα.