ΙΔΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Η μορφή του γαλήνια. Γλυκιά, αξιοπρεπής. Όμορφη. Τον ζήσαμε στη μεγαλύτερη αντάρα της ζωής του. Τότε που άδικα δολοφονήθηκε ο γιος του Ντιζόν από τους νυχτοπερίεργους της Μυκόνου. Υποκλιθήκαμε στην Ανθρωπιά του. Στη συγχώρεση που έδωσε ο Πατέρας Όλιβερ Ζαμίτ στους δολοφόνους του γιου του. Στην κορυφαία απόφαση να δώσει τα όργανα του νεκρού γιου του για να σωθούν άνθρωποι. Για να σωθούν Έλληνες, στη χώρα των οποίων είχε δολοφονηθεί ο γιος του. Τι μεγαλείο ψυχής διαθέτει αυτός ο Άνθρωπος που κάθε φορά που μιλά σε μας τους Έλληνες, που μας επισκέπτεται, μας κάνει να αισθανόμαστε, αυτό που θα έπρεπε να είμαστε, αν ήμασταν στη θέση του και πιθανόν να μην το μπορούσαμε.

Τον ξαναείδαμε πριν λίγες μέρες στην Ελλάδα και στην τηλεόραση. Ο πόνος τον έχει κάνει ακόμα πιο πράο. Ήρεμος, ανεπιτήδευτα καλός, άνετος με όλους μας, επίμονα πολιτισμένος. Μαζί του ήταν ο Κώστας Γρίμπιλας, ο άνθρωπος που του δωρίστηκε η καρδιά του Ντιζόν και ο οποίος επισημαίνει ότι το 2008 αυξήθηκαν οι μεταμοσχεύσεις καρδιάς κατά 220% και οι μεταμοσχεύσεις των υπόλοιπων οργάνων κατά 90%. Στο Ωνάσειο το 2008 έγιναν 19 μεταμοσχεύσεις καρδιάς/πνευμόνων έναντι 6-8 τα προηγούμενα χρόνια. Ο Κώστας υποστηρίζει ότι ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμόσχευσης και όσοι ασχολούνται με το θέμα θεωρούν πως το κομβικό σημείο ήταν η στάση της οικογένειας Ζαμίτ.

Μια ιστορία σε μικρογραφία από την Ανάσταση του Λαζάρου και τη Συγχώρεση που έδωσε ο Ιησούς στους διώκτες του, καθώς πέθαινε πάνω στον Σταυρό του στα ανθρώπινα και καθ’ ημάς. Με παράλληλο δίδαγμα ότι ο Πολιτισμός του Ανθρώπου εδράζεται στην καρδιά του.

Όλιβερ Σ΄ Ευχαριστούμε όλοι οι Έλληνες γιατί μας βγάζεις τον καλύτερο εαυτό μας, όταν Σε βλέπουμε. Μακάρι να ήμασταν σαν εσένα.

ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ