ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ;

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης

Και ο λόγος για τις χωματερές.
Μια μεγάλη πληγή που την πληρώνουμε σε καθημερινή βάση με πρόστιμα που μας ρίχνουν οι Ευρωπαίοι.
Πάμε λοιπόν να πούμε μια δυο λεπτομέρειες, και να δούμε πόσο ΔΕΝ κόβει στους αρμόδιους φορείς.
Κατά τις «επίσημες εκθέσεις» που καταθέτουν οι δήμοι στην Πυροσβεστική (σε όλη την Ελλάδα) οι χωματερές έχουν «κλείσει», έχει γίνει «αποκατάσταση», και δεν διατρέχουμε τον κίνδυνο πυρκαγιάς από αυτές.
Μετά ξυπνήσαμε και ήπιαμε καφέ πολλά βαρύ για να συνέλθουμε.
Όποιος κάνει μια βόλτα οπουδήποτε στην μπανανία που ονομάζεται Ελλάδα, θα εντοπίσει και θα φωτογραφίσει το λιγότερο καμιά δεκαριά χωματερές.
Και πάμε τώρα στους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Με το να λέτε ότι έχουν «αποκατασταθεί» οι όποιες χωματερές στον δήμο σας ενώ ο τόπος βρωμάει και ζέχνει από σκουπίδια και μπάζα, ποιον νομίζετε ότι κοροϊδεύετε;
Τον κόσμο;
Την πυροσβεστική;
Ποιον;
Λες και η Πυροσβεστική δεν θα κάνει έλεγχο για επαλήθευση των στοιχείων που της δίνετε και στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι ψευδή!
Λες και θα γλιτώσετε τις........
δικογραφίες που θα σας κάνει.
Και άντε, αυτές λόγο πολιτικών μέσων θα τις γλυτώσετε και θα βγείτε λάδι.
Τους δορυφόρους που καθημερινά φωτογραφίζουν ΟΛΟ τον πλανήτη θα τους κοροϊδέψετε;
Τα «αεροπλανικά» πρόστιμα που θα μας έρθουν (όπως άλλωστε μας έρχονται κάθε μέρα) κύριοι «άρχοντες» των ΟΤΑ θα τα πληρώσετε από τον μπεζαχτά σας;
Όχι βέβαια.
Τα κορόιδα εμείς θα τα πληρώσουμε.
Όπως θα πληρώσουμε με την υγεία μας το κάψιμο των χωματερών σας που κατά τα άλλα είναι κλειστές, κατά τα άλλα έχει γίνει αποκατάσταση του χώρου.
Και για να μάθει ο κοσμάκης κάποιες αλήθειες, να ξέρει ΓΙΑΤΙ αύριο θα καεί, και ΓΙΑΤΙ θα αναπνεύσει τον καπνό από τα σκουπίδια που καίγονται.
Η Πυροσβεστική συντάσσει έκθεση και κάνει ΓΡΑΠΤΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ στους δήμους ΤΙ ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ για τις χωματερές (όπως μέσα πυρόσβεσης, αποψιλώσεις των χώρων γύρω από τις χωματερές, χωματουργικά μηχανήματα- γιατί τα σκουπίδια ΔΕΝ ΣΒΗΝΟΥΝ ΟΣΟ ΝΕΡΟ ΚΙ ΑΝ ΡΙΞΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΚΕΠΑΣΜΑ ΜΕ ΧΩΜΑ-, ΦΥΛΑΚΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ, κλπ) συστάσεις που οι αρμόδιοι τις γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.
Έτσι, έχουμε χωματερές «κλειστές» που καπνίζουν ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, χωματερές ανεξέλεγκτες μέσα σε δάση και δίπλα σε κατοικημένες περιοχές, χωματερές παντού.
Βγείτε μια βόλτα να φρίξετε.
Η κοροϊδία της «αποκατάστασης» των χώρων των χωματερών συνεχίζεται, και θα συνεχίζεται γιατί στην τριτοκοσμική Ελλάδα, τα πρόστιμα δεν μας συμμορφώνουν, αλλά δεν νοιάζει και ΚΑΝΕΝΑΝ η δημόσια υγεία που απειλείται.
Βασίλης Τσούγκαρης
Αρθρογράφος – Παραγωγός Ραδιοφωνίας
tsougarisgnomi@gmail.com