We suport you…

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Κάτω από το φως της Ακρόπολης το βαθύ σκοτάδι κυρίως των ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Με ύφος θρασύ, χιλίων εισαγγελέων κατακεραύνωνε χθες ο εξ’ αγχιστείας συγγενής του αδικοχαμένου Γιάννου Κρανιδιώτη και ως εκ τούτων πρώην παρουσιαστής ειδήσεων της ΕΡΤ και νυν του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων στο Mega, τους απεργούς συμβασιούχους του Ζαχοπούλειου ιδρύματος που αλλιώς καλείται και υπουργείο πολιτισμού.. Πως τάχα το εθνικό κόστος είναι τεράστιο, πως δήθεν ολάκερη η ανθρωπότητα άλλη δουλιά δεν έχει από το να θρηνεί γοερά, και πως οι επισκέπτες της υπέστησαν ένα σοκ που ευθέως τους οδηγεί στην κατάθλιψη!!!

Για να έρθει εντός ελάχιστων δευτερολέπτων η διάψευση από τις συνεντεύξεις που έδωσαν τα ίδια τα θύματα του.. ειδεχθούς εγκλήματος.. «We suport you» (σας στηρίζουμε) απάντησαν όταν τους τέθηκε ο λόγος που ήταν κλειστή! Άκουσαν δηλαδή τους εργαζόμενους να τους εξηγούν πως για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς έχουν προσληφθεί με το σύστημα stage (ενοικιάσεις.. δούλων) πως είναι ανασφάλιστοι των 400 ευρώ τον μήνα, πως τους έχουν απλήρωτους τέσσερις μήνες, και πως σε σύνολο εβδομήντα εργαζομένων οι μόνιμοι είναι 21! Και το ερώτημα που τίθεται είναι: Αν οι συμβασιούχοι απολυθούν ή απεργήσουν κατά ποιο μαγικό τρόπο η Ακρόπολη θα μείνει ανοιχτή;

Το μόνο ανοιχτό εξ’ όσων αποδείχθηκε βρίσκεται στο μυαλό κάποιων ψαγμένων αλλοδαπών επισκεπτών της εν αντιθέσει με εκείνο συγκεκριμένων δικών μας σχολιαστών που ερμητικά κλειστό έχει σκουριάσει από την αχρησία.. Ή το μπούκωμα..
Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet.gr