Αρχίζει ο διάλογος για την Παιδεία


Για τις 9 Μαρτίου ορίστηκε η έναρξη του διαλόγου -στο πλαίσιο της Πολιτικής Επιτροπής- για την Παιδεία, ενώ το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υπό τον καθηγητή Γιώργο Μπαμπινιώτη, αναμένεται να συνεδριάσει για πρώτη φορά μετά τις 15 του μήνα........
Αναφορικά με την Πολιτική Επιτροπή -όπου θα είναι επικεφαλής ο υπουργός Παιδείας- θα μετέχουν οι βουλευτές Κρινιώ Κανελλοπούλου από τη ΝΔ, Αννα Διαμαντοπούλου από το ΠΑΣΟΚ και Αδωνις Γεωργιάδης από τον ΛΑΟΣ. Υπενθυμίζεται ότι και τα δύο κόμματα της Αριστεράς (ΚΚΕ - ΣΥΝ) αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στον διάλογο και ως εκ τούτου δεν όρισαν εκπροσώπους.

Χθες, ο κ. Σπηλιωτόπουλος απέστειλε επιστολή προς τα ορισθέντα από τα κοινοβουλευτικά κόμματα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, στην οποία αναφέρει πως «η έναρξη του διαλόγου για την Παιδεία, στο πλαίσιο της Πολιτικής Επιτροπής, έχει ως στόχο την αναζήτηση λύσεων ευρείας, καθολικής αποδοχής, μέσα από έναν δημοκρατικό διάλογο, χωρίς προειλημμένες αποφάσεις, για την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την αναμόρφωση του Λυκείου, την απελευθέρωσή του από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις και τη δημιουργία ενός νέου συστήματος επιλογής των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».