Το φως το αληθινό!!!

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Άλλο πάλι τούτο.. Μας είπαν ότι θα μας.. αλλάξουν τα φώτα σβήνοντάς τα και κάποιοι ευτυχώς λίγοι το πήραν στα σοβαρά. Και θα τα σβήσουν ή τα έσβησαν.. Στην μιντιακή ώρα της γης αναφέρομαι.. Που θα την αποτυπώσουν και δορυφορικά!! Σαν να μου θυμίζουν τις προεκλογικές συγκεντρώσεις που πέντε λεπτά πριν από το τέλος της παράστασης, προκαλούσαν οι μετέχοντες με την πανικόβλητη αποχώρησή τους κυκλοφοριακή συγκοπή για να προλάβουν την αυτοαπόλαυσή τους στην τηλεόραση!

Μόνο που στην περίπτωση αυτή η βλακεία παίρνει τις διαστάσεις μιας επίσημης τελετής αφού μετέχουν όλοι οι προεστοί. Ως και ο δικός μας ο φλούφλης εξέδωσε οικοευαίσθητο φιρμάνι με την υποχρέωση να διαβαστεί στους ανυπεράσπιστους μαθητές.. Γιατί αν πράγματι ήταν οικοευαίσθητος θα βούλιαζε σε καζάνι απορροής βοθρολυμμάτων τον ομοτράπεζό του τον μπετονιέρα που και την ψυχή του στο διάβολο πουλά προκειμένου να εκτρέψει το Αχελώο για να τον ψηφίζουν ξανά οι Θεσσαλοί αγρότες των μπαμπακοεπιδοτήσεων!!!

Και μόνον το ότι ο ΣΚΑΪ είναι ο χορηγός αυτού του οικολογικού ανεκδότου φτάνει. Πρόκειται για τον σταθμό που ο αφέντης του σκοπεύει να χωθεί ως τ’ αυτιά στην οικολογική μπίζνα γιατί προέρχεται από το μέλλον και σέρνει στην ουρά του σίγουρα λεφτά και εισόδημα μεγάλο!!! Γρανάζια στις μηχανές παραγωγής του χρήματός τους θέλουν να μας καταστήσουν. Και πίσω από τις κουρτίνες των διευθυντηρίων τους ξεκαρδίζονται από τα γέλια. Ας αφήσουμε λοιπόν τους τηλε-κατευθυνόμενους ακτιβισμούς κι αν κάποιοι επιμένουν να σβήσουν τα φώτα ας το δουν ως μια ευκαιρία περισυλλογής για το ποιο λαμόγιο θα τους αποσπάσει την ψήφο μετά. Μήπως και όταν τα ανάψουν ξανά δούμε όλοι το φως το αληθινό..

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet.gr