Μια οφειλόμενη απάντηση στους δημοσιογράφους που μας σπιλώνουν…


Τον τελευταίο καιρό, παρακολουθούμε τις ραγδαίες και ομολογούμενα δυσάρεστες εξελίξεις στον τομέα της δημοσιογραφίας. Εξελίξεις που κάθε άλλο ευχάριστες είναι.
Ομως έχετε αναρωτηθεί που οφείλονται;
Μάλιστα είδαμε και τις πρόσφατες ανακοινώσεις της ΕΣΗΕΑ και κυριολεκτικά φρίξαμε. Μα είναι δυνατόν το σπίτι σας να γκρεμίζεται να μην βγάζετε ανακοινώσεις γι' άλλα κι άλλα και να κινείτε γη και ουρανό γιατί δε δημοσιεύτηκε το θέμα ενός συνταξιούχου; Ή να δημοσιοποιείτε τον καβγά μεταξύ δύο δημοσιογράφων με απρεπείς εκφράσεις;
Ποιός σας είπε πως ενδιαφέρουν τον κόσμο αυτά;
Ποιός σας είπε πως μας ενδιαφέρει ο μικρόκοσμος της δημοσιογραφίας;
Για δείτε με "καθαρά μάτια". Οτι μεταφέρετε πρόκειται για ειδήσεις από το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο και μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Ελάχιστοι πλέον από εσάς κάνουν "ελεύθερο" ρεπορτάζ. Πλέον η πληροφόρησή σας γίνεται από SMS και κινητό. Πίνετε το καφέ σας στα μπιστρό και μετά πάτε να γράψετε ή να μεταδώσετε ό,τι σας έχουν υπαγορεύσει.
Πολλοί από εσάς είναι "ταμπουρωμένοι" μέσα σε μια συνδικαλιστική παράταξη και επιτίθενται σε όποιον δεν τους αρέσει ή τους ασκεί κριτική.
Ενα "καφενείο" έχει γίνει το κτίριο της ΕΣΗΕΑ όπου ανταλλάσσονται ύβρεις για το ποιος είναι ο καλύτερος κομματάρχης και πως θα καταλάβει το ισχυρότερο οφίτσιο για το συμφέρον του κόμματός του.Τα οστά του Παπαδιαμάντη και των άλλων ιδρυτών της ενώσεώς σας αμφιβάλλουμε αν είναι πια στη θέση τους με αυτά που.......
βλέπουν πως κάνετε. Αν ζούσαν σήμερα, είμαστε βέβαιοι ότι θα τους βγάζατε "καπιταλιστικά", "φασιστικά", "ιμπεριαλιστικά", "αναρχικά" υποκείμενα που προσπαθούν ναανατρέψουν τις πολιτικές των "μεγάλων αρχών" της "παγκοσμιοποίησης".
Παράλληλα, ανάμεσά σας έχουν εισέλθει και διάφοροι ανώνυμοι "δημοσιογράφοι" σε blogs που κατηγορούν και δημιουργούν προβλήματα σε απλούς και μη πολίτες αυτής της χώρας χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό. Με πλήθος ψεμάτων και αναπόδεικτων στοιχείων. Εσείς που ζητάτε την ανωνυμία των blogs είστε αυτοί που πρώτοι το έπραξαν με χυδαίο τρόπο και για άνομα συμφέροντα.
Έχετε βρει κι αυτό το φαιδρό επιχείρημα του "απορρήτου" της πηγής και καλύπτεστε ωσάν όρνιθες στην καταιγίδα.
Εσείς είστε αυτοί που συμπλέετε με την κάθε κυβέρνηση για να βρει και να καταστείλει της ελεύθερες φωνές. Εσείς που δίνετε μαθήματα ηθικής είστε οι πιο ανήθικοι.
Αρκετοί δημοσιογράφοι-ευτυχώς όχι όλοι-έχουν παραβιάσει κατά κόρον βασικές δημοκρατικές και συνταγματικές αξίες. Φτάνετε σε σημείο να διασύρρετε ακόμη και τους ίδιους τους συναδέλφους σας με αναρτήσεις πειθαρχικών συμβουλίων και διάφορα ανυπόγραφα "λαθρέντυπα".
Είστε οι δικαστές των πάντων δηλαδή, εκτός από την ίδια σας την "καμπούρα". Τουλάχιστον ο Κουασιμόδος είχε το γνώθει σ' αυτόν και δεν έκανε κακό σε κανέναν.
Είστε μια μικρογραφία ενός φασιστικού καθεστώτος εν ολίγοις.
Μη μας μιλάτε λοιπόν για ενημέρωση, αξίες και λοιπές ασυνάρτητες έννοιες που ούτε οι ίδιοι ξέρετε τι σημαίνουν. Αλλά φυσικά, αυτό είναι λογικό όταν το βασικό κριτήριο για να γίνεις δημοσιογράφος είναι να έχεις έναν δυνατό μέσο και να είσαι απόφοιτος λυκείου. Και αυτό δεν είναι ρατσιστικό. Απλά η μόρφωση είναι η "ασπίδα" ενάντια στις απειλές κατά της κοινωνίας που θέλετε-και καλά-να αλλάξετε.
Προκαλείτε στους πολίτες αυτής της χώρας πανικό, προσπαθείτε να τους κάνετε να είναι νέοι ραγιάδες, κρύβετε ειδήσεις Ελλήνων και φιλελλήνων που αγωνίζονται γι' αυτή τη χώρα εντός και εκτός συνόρων, ανακαλύπτετε εχθρούς που δεν υπάρχουν, καλύπτετε τους εχθρούς που υπάρχουν, συντελείτε στη μιζέρια και την αύξηση του πόνου ενός λαού που δεν το αξίζει.
Διαβάζουμε και ακούμε, το ράδιο-Μόσχα, το ράδιο-Ουάσιγκτον, το ράδιο-Άγκυρα, το ράδιο-Σκόπια, το ράδιο-Τίρανα, το ράδιο-Ισλαμαμπάντ και το ράδιο-Καμπούλ...
Το ράδιο-Αθήνα γιατί δεν το ακούμε; Που ζούμε; Στην Ουαγκαντούκου; Αυτός ο τόπος δεν έχει προβλήματα;
Ο κίνδυνός σας δεν είναι οι απειλές καμίας τρομοκρατικής οργάνωσης. Ο κίνδυνός σας είναι η οργή του κόσμου που μέρα με τη μέρα μεγαλώνει εναντίον σας. Η οργή ενός λαού που δεν αποτελείται από "μοσχάρια" ούτε από "πρόβατα" όπως λανθασμένα νομίζετε.
Στο μεγαλύτερο μέρος μας, εμείς οι μπλόγκερς ούτε δέκα δουλειές έχουμε, ούτε λεφτά από χορηγούς παίρνουμε, ούτε dvd και πορνό εμπορευόμαστε, ούτε "πουλιόμαστε", ούτε δημιουργούμε ειδήσεις από το πουθενά, ούτε πάμε σε ιδιωτικά δείπνα επιχειρηματιών και εταιριών, ούτε "δωράκια" παίρνουμε, ούτε είδη προς αγορά προτείνουμε, ούτε αιτήσεις για ρουσφέτια κάνουμε, ούτε εκβιάζουμε, ούτε γράφουμε υστερόβουλα, ούτε παραγκωνίζουμε την αντίθετη γνώμη, ούτε έξυπνοι και μεγαλομανείς είμαστε και σεβόμαστε τον αναγνώστή μας.
Εχουμε κώδικα τιμής και δεοντολογίας που τον σεβόμαστε, δεν κρυβόμαστε και οι περισσότεροι από αυτούς που έχουν τα μπλοκ είναι μορφωμένοι άνθρωποι. Ιστορικοί, μαθηματικοί, φυσικοί, φιλόλογοι, αρχαιολόγοι και πόσοι ακόμη…
Ο ένας αποκαλεί τον άλλο φίλο, δεν είμαστε εχθροί και αλληλοβοηθιόμαστε. Βέβαια αυτά τα συναισθήματα και οι αξίες σας είναι πια ξένες, αλλά εμείς είμαστε εδώ να σας τις θυμίζουμε.
Εξάλλου αφού έχετε αυτή την άποψη για εμάς γιατί κάνετε αντιγραφή τα θέματά μας;
Είστε τόσο διάτρητοι από παντού που καλά θα ήταν να μη μιλάτε και να κοιτάξετε να κάνετε την αυτοκριτική σας και να εμπεδώσετε τα μηνύματα που σας στέλνει ο απλός πολίτης για την ανεπάρκειά σας.
Τα μεγάλα λόγια και οι αδολεσχία σας, περί ηθικής και λοιπών αξιών αφήστε τα στην άκρη γιατί εσείς είστε τα δεκανίκια και η αντιγνώση του συστήματος που κατηγορείτε...

ΥΓ: Μπορείτε να μας πείτε ότι είμαστε εθνικιστές, ότι είμαστε απεσταλμένοι του χάους, να μας κολλήσετε ταμπέλες και να μας διασύρετε. Ο καθένας όμως κρίνεται από το έργο του και τις επιλογές του. Αν εμείς που αγαπάμε αυτή τη χώρα και επιθυμούμε την ευημερία αυτού του λαού είμαστε φασίστες και "πράκτορες" τότε ναι είμαστε. Δεν μας νοιάζουν οι ταμπέλες σας. Μας νοιάζει όμως ο διπλανός μας και είμαστε περήφανοι γιατί είμαστε Έλληνες και Χριστιανοί (και δεν εννοούμε την Εκκλησία) και αντέξαμε 400 χρόνια κατοχής και συνεχίζουμε να αντέχουμε τις προσπάθειες που υποστηρίζετε για την κατοχή του μυαλού και της ψυχής μας, εντολή που έχει δώσει από τη δεκαετία του '70 ο Χένρι Κίσιντζερ.
Κάτι άνθρωποι της "κουλτούρας" σαν εσάς έκλεισαν τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη στη φυλακή και μετά του ζήταγαν να σώσει τη χώρα από τον Ιμπραήμ Πασά...Velerefontis