Θεία Δίκη;

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Ώστε τελικά υπάρχει θεία δίκη.. Αρνήθηκε το ΔΣ του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης την καθηγητική είσοδο τής παντός πολιτικού καιρού καθεστωτικής Αννούλας στις αίθουσες των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας. Για την Αννούλα Παναγιωταρέα ο λόγος. Αυτής που ελέω Κώστα Λαλιώτη είχε περάσει το κατώφλι του ως επίκουρος σε μια Σημίτεια επιχείρηση επιβράβευσής της (δεν είναι η μόνη) για την συμβολή της στις ανήθικες επιθέσεις κατά του Ανδρέα Παπανδρέου το βρώμικο 1989..

Το Συμβούλιο των Καθηγητών προς τιμήν του έλαβε σοβαρά υπ’ όψιν την καθολική αντίδραση των φοιτητών της σχολής και άφησε τα σάλια της να τρέχουν έξω από την είσοδό της.. Για την ποιότητα της εκλεκτής του κ. Λαλιώτη αντιγράφω μια φράση από την ιστοσελίδα των φοιτητών της σχολής: «Η… Αννιώ και τα όσα σπαρταριστά συγκρατήσαμε, γράφουν.. Ήταν άλλοτε φανερά σοκαρισμένη, άλλοτε αμήχανη και άλλοτε η κλασσική γλοιώδης Άννα που όλοι τηλεοπτικά… αγαπήσαμε!!»

Παράφορα θα πρόσθετα εγώ καθώς μαζί με άλλους συναδέλφους, μπήκαμε στο στόχαστρο της απο την Απογευματινή φυλλάδα υστερικής της γραφής, επειδή είχαμε διαπράξει το πολιτικό έγκλημα της αφοσίωσης στον λαϊκό ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου. Κατά την .. Αννούλα και τους πολιτικά ετερόκλητους........
συναγωνιστές της αλλά και φωτεινά υποδείγματα… δημοσιογραφικής ηθικής, Γιώργο Τράγκα, Δημήτρη Ρίζο, Σταύρο Ψυχάρη, Παύλο Τζήμα, Γιάννη Πρετεντέρη Τίτο Αθανασιάδη και άλλους δευτερευούσης αξίας και σημασίας δημοσιογράφους, ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν οιονεί υπόλογος ως προς την πρόκληση εκδορών στο ντόπιο κεφάλαιο εξ αιτίας του πολιτικού του θράσους! Κεφάλαιο που έμμισθα από την θέση του πρωθυπουργού πρέσβευσε μετά τον θάνατό του ο πολιτικός «γίγαντας» Κώστας Σημίτης. Και για την ιστορία. Να υπενθυμίσω σε όσους το γνώριζαν και να σημειώσω σε εκείνους που ακόμη το αγνοούν, ότι από τα χρήματα που καταχράστηκε ο Κοσκωτάς (περίπου 33 δις δρχ και για τα οποία ο εσμός αυτός δακτυλόδειχνε τον Ανδρέα Παπανδρέου πίσω από τα κάγκελα της φυλακής ), τα τριάντα ένα εντοπίστηκαν επενδυμένα στις εγκαταστάσεις των «24ων ωρών» Υπερσύγρονες εγκαταστάσεις οι οποιες στην συνέχεια αποτέλεσαν λεία πολέμου μεταξύ των πρωτοστατούντων στις εναντίον του επιθέσεις γνωστών εκδοτικών συγκροτημάτων. Τα υπόλοιπα δύο που ακόμη αγνοούνται τροφοδότησαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς αρκετών κυρίων και κυριών από τα «δίκτυα» της αρπαχτής και όχι μόνο. Ακόμη και ανεξάρτητους λαμπερούς και αριστεροφανείς αστέρες της κοινωνικής μας ζωής είχε ο Κοσκωτάς επιχρυσώσει. Τους ξέρετε. Ο ένας μάλιστα εξ αυτών του ιλαρού θεάματος και ακροάματος το έχει και δημόσια παραδεχτεί.

Δεν κατάλαβα ωστόσο γιατί έχει η «Αννούλα μας» τόσο ενοχληθεί. Κανείς, τουλάχιστον όσο το συγκεκριμένο σύστημα εξουσίας βρίσκεται ακμαίο εν ζωή, δεν θα της απαγορεύσει τις από τηλεοπτικής καθέδρας διαλέξεις της.. Είναι άλλωστε τόσο απολαυστική.. Μου θυμίζει τις.. θείτσες που από παραθύρου σε παράθυρο αφηγούνταν τα κουτσομπολιά της γειτονιάς τόσο παραστατικά!! Το γαρ πολύ της εώλου δόξας «Αννούλα» μας γεννά παραφροσύνη..
Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet.gr