Θεσσαλονίκη- Από το Halloween του Σικάγο στις ελληνικές απόκριες με τη "σφραγίδα" ενός Ελληνοαμερικάνου

Ίσως μόνο ένας Ελληνοαμερικάνος να σκεφτόταν να συνδυάσει το ... Halloween με τις απόκριες, τουλάχιστον επιχειρηματικά.

Όπως ο Κώστας Παναγιώτου,ο οποίος τα τελευταία πέντε χρόνια ταξιδεύει απο το Σικάγο στη Θεσσαλονίκη, όπου φέρνει κι εμπορεύεται αποκριάτικα κοστούμια.

Ο κ.Παναγιώτου πήγε στην Αμερική πριν από 20 χρόνια. Εκεί έφτιαξε μια οικογενειακή επιχείρηση εμπορίας στολών, τη Σικάγο Κόστιουμς.

Σκεφτόμενος όμως, ως επιχειρηματίας αλλά και ως Έλληνας, αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί και στην πατρίδα. Έτσι, κάθε φορά που στο Σικάγο τελειώνει το Halloween, η επιχείρηση "μεταφέρεται" στην Ελλάδα για τις απόκριες!

"Φέρνω ξεχωριστά, ιδιαίτερα κομμάτια, τις πατενταρισμένες στολές μπάτμαν, ηρώων από τον πόλεμο των άστρων και διάφορες άλλες. Μάλιστα φέτος, έφερα πιστό αντίγραφο στολής Σαμουράι, από το εθνικό μουσείο της Ιαπωνίας", αναφέρει ο κ.Παναγιώτου.

Πάντως για άλλη μια χρονιά πρώτες στις παιδικές προτιμήσεις ήρθαν οι στολές από τον "Πόλεμο των άστρων" και φυσικά, τα σπαθόφωτα που εξαντλήθηκαν από τις πρώτες κιόλας μέρες.

Το κόστος για τις ενοικιάσεις στολών αρχίζει από 15 ευρώ και μπορεί να φτάσει τα 100, όπως η στολή του Νταρθ Βέιντερ, από τον "Πόλεμο των άστρων".

πηγή Ανα-Μπα