Πως είναι ο άνθρωπος σήμερα...

Γράφει ο Σπύρος Τάγκας

Αυτό το άρθρο προτού το γράφω σκέφτηκα πολύ. Ξέρω ότι θα επιφέρει είτε θετικές είτε αρνητικές σκέψεις από εσάς. Ότι όμωε και να επιφέρει κάτι θα μου μάθει, κάτι θα μου δείξει. Ας συνεχίσω λοιπόν για να μάθετε τι θέλω να πω με τον τίτλο. Απλώς διαβάζοντας το άρθρο, θέλω να σκεφτείτε οτιδήποτε...

Ο άνθρωπος σήμερα κακομεταχείριζει και κακομεταχείριζεται. Κακομεταχειρίζει καθετί καθημερινά στην ζωή του, όπως προσωπικά θέματα, επαγγελματικά, υγείας και διάφορα άλλα. Κακομεταχειρίζεται γιατί αφήνει τους άλλους να αποφασίζουν για αυτό, γίνεται μπαλάκι μεταξύ ευθυνών ή κερδός για εκάστοτε διαφορετικό κερδοσκόπο. Πιστεύει σε ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα να του προσφέρουν. Αναλλοιώνεται με άχρηστα πράγματα και σκέψεις. Δεν γνωρίζει πραγματικά τα δικαιώματα του αλλά και ούτε τις δυνατότητες του. Θύματα όχι μόνο των άλλων αλλά και του ίδιου του εαυτού. Θέλει να μάθει αλλά δεν κάνει τίποτα για αυτό. Κλαίει αλλά ντρέπεται να το εκφράσει. Δεν καταλαβαίνει ότι ο άνθρωπος που θα τον κάνει να κλάψει ( όχι από χαρά από θλίψη ) δεν αξίζει τίποτα, ούτε καν ένα βλέμμα.
Ποιος θα βάλει μπροστά την ασπίδα; Ποιος θα σηκώσει την φωνή; Ποιος θα ξυπνήσει επιτέλους; Η απάντηση προς το παρόν είναι κανείς. Δεν θέλει να δείξει τίποτα, δεν θέλει να φέρει συνέπειες κακές για τον εαυτό του. Αλλά όμως στεναχωριέται, δεν καταλαβαίνει και δεν κάνει ούτε μία κίνηση. Καλύτερα να είσαι φυλακισμένος από κάποιον άλλον, παρά να είσαι φυλακισμένος στον ίδιο σου τον εαυτό. Αν είσαι φυλακισμένος στον ίδιο σου τον εαυτό τότε δύσκολα θα βγεις από εκεί μέσα. Το να παλέψεις με την ψυχολογία σου είναι δύσκολο παιχνίδι και με ρίσκο. Εκεί όλα παίζονται, όλα κερδίζονται και όλα χάνονται.
Τώρα φεύγω γενικά προς όλα τα άλλα και θα απευθυνθώ σε εσένα... Χρειάζεται λόγο για να ζήσεις, πόσο μάλλον να προσπαθήσεις. Λόγοι υπάρχουν πολλοί, λόγοι για νε αρχίζει κάτι. Λόγος για να γίνεις καλύτερος/η είναι μπροστά σου και αν κάνεις πως δεν το βλέπεις. Θα πεις τώρα, ότι είναι λάθος, ότι εσύ θες αλλά δεν έχεις αυτή την ευκαιρία. Εγώ την ίδια άποψη, δεν σου λέω ότι μου έχει παρουσιαστεί ακόμα κάποια ευκαιρία, αλλά μπορεί να φταίει ότι δεν το πιστεύω και δεν έχω ηθικό ακμαιότατον πάντα. Ε και; Τι σημαίνει; Ότι θα το βάλω κάτω; Προσπαθώ πάντα να βρω το καλύτερο.
Θα σου πω κάτι και να το θυμάσαι. Έχει γίνει εδώ και χρόνια κάποια παρεξήγηση. Κάθε φορά που σου λέει κάποιος άρπαξε την ευκαιρία και θα αλλάξεις προς το καλύτερο, λες δεν την βλέπω, απομακρύνεσαι συνεχώς.... Ξέρεις γιατί; Γιατί πιστεύεις ότι όταν λέμε αυτή ή μία παρόμοια έκφραση εννοούμε την ευκαιρία ζωής, η οποία θα σε λυτρώσει από όλα τα βάσανα. Αυτό είναι το λάθος όλων μας! Προσπαθούμε να δούμε κάτι το οποίο μπορεί να περάσει, να φανεί αργότερα ή και ποτέ. Μπορεί να φαίνεται περίεργο και λίγο άδικο, αλλά θυμήσου η ζωή τα έχει όλα. Σχεδόν ποτέ κάποιος δεν ξύπνησε μία μέρα και τα είχε όλα μπροστά του ( λεφτά, υγεία, αγάπη και άλλα) και αν υπάρχουν, μην νομίζεις, είναι πολύ λίγοι αυτοί.
Για αυτό να θυμάσαι ότι κάθε ευκαιρία που σου λέω να την πιάσεις ή την αισθάνεσαι, πιάστην δυνατά, αξιοποιησέ την και δημιούργησε. Για μένα να ξέρεις ευκαιρία ζωής δεν είναι μόνο η ευκαιρία που σε βοηθάει μία για πάντα, αλλά είναι και κάθε ευκαιρία να γίνω καλύτερο στον ίδιο ή σε διαφορετικό τομέα. Αν το θυμάσαι αυτό, κάθε δύσκολη στιγμή θα την ξεπερνάς, κάθε κακό λόγο θα ξεχνάς, κάθε αστέρι θα κοιτάς.....
Αναλογίσου, έχω να γράφω κι άλλα... άστα για αργότερα όμως.. Τώρα εσύ σκέψου και πες μου τι θέλεις να αλλάξει....

Σπύρος Τάγκας